“Cazul prostituatei românce ucise – a fost arestat un egiptean”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul subiect abordat astăzi de ziarele din Peninsulă este cel al disputei dintre Italia şi Uniunea Europeană privind pachetul de măsuri legislative referitoare la climă şi energie. O altă ştire de actualitate este legată de candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, care părăseşte campania electorală, pentru a-şi vizita bunica, aflată pe patul de moarte.

Obama lasă campania electorală pentru a-şi vizita bunica grav bolnavă”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. Lovitură de teatru, cu numai două săptămâni înaintea alegerilor pentru Casa Albă. Ieri seară, Barack Obama, candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, a anunţat că a anulat toate întâlnirile şi apariţiile televizate pentru următoarele două zile, deoarece va merge să îşi viziteze în Hawai bunica maternă, care este foarte grav bolnavă.

Disputa asupra climei. Italia: modificări sau niciun acord. UE: reuniune pentru a stabili cifrele”, anunţă tot “Corriere della Sera”. Comisarul UE pentru Mediu, Stavros Dimas, a acceptat propunerea ministrului italian al Mediului, Stefania Prestigiacomo, privind organizarea unei reuniuni tehnice speciale cu scopul verificării, împreună cu experţii guvernului italian, a costurilor şi beneficiilor pachetului UE privitor la climă şi energie.

Băiat de opt ani constrâns să facă trafic de droguri. Bunicul era şeful organizaţiei mafiote”, scrie cotidianul “La Repubblica”. Un copil în vârstă de opt ani din Palermo era constrâns de familie să vândă droguri. Carabinierii au intrat în posesia unor înregistrări video,  în care nepotul şefului organizaţiei criminale care gestiona traficul de droguri dintre Palermo, Bagheria şi Casteldaccia, era surprins vânzând substanţe stupefiante.

A murit Vittorio Foa, simbol al stângii italiene”, relatează “La Stampa”. Vittorio Foa, considerat părintele mişcării de stânga din Italia, a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 98 de ani. Ştirea morţii marelui om politic italian a fost dată de către secretarul Partidului Democrat, Walter Veltroni. Născut la Torino, în anul 1910, Vittorio Foa a fost încarcerat timp de opt ani, din cauza poziţiilor sale antifasciste.

În Italia, un minor din cinci consumă alcool”, scrie cotidianul “Il Giorno”. Potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional, un procent de 19,5% din minorii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, recunosc că au consumat băuturi alcoolice, deşi acest lucru le este interzis. O situaţie îngrijorătoare există şi printre cei de 16-17 ani: unul din doi adolescenţi bea, iar 8% dintre băieţi recunosc că beau alcool în fiecare zi.

Cazul Alina Nuţică: a fost arestat un suspect”, titrează “Il secolo XIX”. Cercul suspecţilor în cazul uciderii prostituatei românce Alina Nuţică, se strânge pe zi ce trece. Ieri a fost arestat unul dintre clienţii tinerei, un egiptean de 33 de ani, rezident în aceeaşi localitate. Se pare că acesta a fost printre ultimii clienţi ai româncei, cu câteva ore înainte ca aceasta  să fie ucisă cu brutalitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite