Cazul Witing a fost dovedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul oftalmolog ştefan Boeraş, de la Spitalul CFR Witing, a fost sancţionat cu interzicerea dreptului de a practica medicina de acelaşi Colegiu care i-a dat dreptul să profeseze şi după

Medicul oftalmolog ştefan Boeraş, de la Spitalul CFR Witing, a fost sancţionat cu interzicerea dreptului de a practica medicina de acelaşi Colegiu care i-a dat dreptul să profeseze şi după vârsta de pensionare.
După ce sentinţa este confirmată şi la nivel central, medicul poate face contestaţie în termen de 15 zile. ştefan Boeraş a ajuns în atenţia Colegiul Medicilor din România după ce mai mulţi bolnavi au reclamat că, deşi le spunea că au fost operaţi, în realitate medicul doar îi anestezia fără să realizeze intervenţia chirugicală. "Colegiul Medicilor Bucureşti a dovedit mai mult de un caz şi am propus ridicarea dreptului de liberă practică. Dosarul a ajuns la Colegiul Medicilor din România, pentru a confirma decizia", ne-a declarat prof. dr. Vladimir Beliş, coordonatorul Departamentului jurisdicţie profesională şi litigii din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti. După vârsta de pensionare, un medic îşi poate desfăşura activitatea în baza unui aviz anual al Colegiului Medicilor din România, eliberat pe baza certificatului de sănătate şi a unei poliţe de malpraxis. Dr. ştefan Boeraş a depus la CMB un act medical care atesta că este apt din punct de vedere fizic şi psihic să-şi continue activitatea. Prof. dr. Vladimir Beliş a declarat, pentru Adevărul, că acel act "nu e corect".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite