Cazul "Moartea în salon": "I-aş da afară pe toţi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Suceava şi Ministerul Sănătăţii au demarat anchetele în cazul pacientei decedate şi lăsate 12 ore în salon, alături de restul bolnavilor. "Dacă legea

Autorităţile locale din Suceava şi Ministerul Sănătăţii au demarat anchetele în cazul pacientei decedate şi lăsate 12 ore în salon, alături de restul bolnavilor.

"Dacă legea mi-ar permite, i-aş da pe toţi afară, de la medici până la asistente!", a declarat managerul Spitalului Judeţean Sf. Ioan cel Nou din Suceava, medicul Doina Ganea Motan. Ea a adăugat că "există însă o indolenţă totală, de la doctorul care ia bani în gardă până la asistente!".

Deşi cazul era cunoscut încă de joi, conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava a aflat abia ieri întreaga poveste.

"Nu înţeleg de ce nu am fost informaţi şi noi în timp util, mai ales că joi am circulat prin spital. Este un caz care se întâmplă o dată la 10 ani, iar greşeala cred că aparţine atât personalului auxiliar, cât şi cadrelor medicale", a declarat Alexandru Lăzăreanu, directorul adjunct medical al ASP Suceava. Aceasta este instituţia căreia Ministerul Sănătăţii i-a cerut să finalizeze până luni o anchetă, urmând a se aplica măsuri disciplinare în cazul celor vinovaţi.

"Până în prezent, tot ceea ce ştim este că decesul pacientei a survenit la ora 23.45, iar după cele două ore prevăzute de lege, cadavrul se afla încă în salon", a explicat secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, dr. Mircea Mănuc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite