Cazarea la hotel s-a ieftinit cu până la 30% în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazarea în hotelurile din România s-a ieftinit, în medie, cu până la 30% în 2009 faţă de 2008, ca urmare a crizei care a micşorat numărul de turişti, potrivit unui studiu realizat de firma de rezervări CaptainGO.

CITEŞTE ŞI Braşov: Oferte de cazare la munte

Cel mai mult s-au ieftinit hotelurile de patru şi de cinci stele din Bucureşti. În Capitală există doar patru hoteluri de cinci stele, unde o noapte de cazare într-o cameră dublă costa, anul trecut, în jur de 220 de euro. Acum, cazarea în aceleaşi locaţii costă aproximativ 160 de euro, în scădere cu 27% faţă de anul 2008.

Nici la hotelurile de patru stele Bucureştiul nu stă foarte bine, beneficiind de doar 39 de astfel de unităţi de cazare, unde preţul era, în 2008, de 160 de euro pentru o noapte de cazare, iar acum a ajuns la 120 de euro. „Scăderea gradului de ocupare a atras după sine o micşorare a tarifelor, la acest aspect adăugându-se şi creşterea numărului de camere de hotel date în folosinţă, crescând concurenţa între hotelieri“, se arată într-un comunicat al CaptainGo.

Scăderile continuă şi în 2010

Trendul de ieftinire va continua şi anul viitor, când urmează să se mai deschidă câteva hoteluri în Bucureşti, care vor creşte concurenţa şi, implicit, vor micşora tarifele, informează sursa citată. Văzând că turiştii români s-au specializat în turismul de weekend, hotelierii de la mare au micşorat, în acest an, tarifele cu 20%. De asemenea, la hotelurile de pe Valea Prahovei, cazarea s-a ieftinit cu aproximativ 25%.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite