"Caut o solutie pentru a scoate parlamentul din blocaj"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Calin Popescu Tariceanu explica motivele pentru care i-a invitat la Palatul Victoria pe liderii partidelor parlamentare. - Ce sperati de la aceasta intalnire? - Am doua obiective

Premierul Calin Popescu Tariceanu explica motivele pentru care i-a invitat la Palatul Victoria pe liderii partidelor parlamentare.
- Ce sperati de la aceasta intalnire?
- Am doua obiective principale. In primul rand, vreau ca parlamentul sa tina pasul cu guvernul in procesul de integrare. Urmaresc sa obtin o solutie viabila prin care parlamentul sa iasa din blocajul actual si sa accelerez adoptarea proiectelor necesare integrarii europene. Dezbaterile asupra modificarii regulamentelor trebuie sa aiba loc, dar ele trebuie sa se rezume la un termen rezonabil de timp si sa se incheie cu respectarea votului majoritatii. In al doilea rand, vreau sa-i informez pe toti liderii partidelor parlamentare despre stadiul procesului de aderare.
- Convocarea liderilor de partide nu se suprapune cu actiunea presedintelui Basescu? Ii faceti concu-renta?
- Initiativa mea este in concordanta cu agenda guver-namentala. Obiectivul nostru prioritar este integrarea Romaniei in 2007. M-am implicat personal in monitorizarea respectarii angajamentelor pentru aderare conform calendarului. Asa cum stiti, prezidez Comitetul Executiv pentru Integrare Europeana. Am observat ca parlamentul are unele intarzieri in adoptarea actelor necesare pentru integrare. Au fost astfel de intarzieri si inainte de inceperea dezbaterilor pentru regulament - cum ar fi faptul ca nu a fost numit presedintele Autoritatii pentru protectia datelor personale -, dar blocajul provocat de tertipurile opozitiei sunt de natura sa ma ingrijoreze. Ca prim-ministru responsabil de succesul integrarii europene nu pot sa stau pe margine si sa asist ca un spectator la ce se intampla in parlament.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite