Catolicii care se tem de gripă porcină au acum automat cu apă sfinţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panica stânită de gripa nouă şi nevoia omului de a se ruga la bisrică în momente de cumpănă, nu i-au lasat nepăsători pe oamenii de ştiinţă. Astfel, pentru a păstra obiceiurile bisericii, un inventator italian a creat un aparat automat care să furnizeze doza de apă sfiinţită, la intrarea în lăcaşul de cult.

Folosit deja în bisericile din oraşul Fornaci di Briosco, din nordul Italiei, aparatul electronic pentru apa sfinţită funcţionează la fel ca un automat de săpun din toaletele publice: credincioşii îşi îndreaptă mâna sub un senzor, iar aparatul eliberează apă sfinţită, relatează Agerpres.

"La început lumea a fost şocată de această inovaţie tehnologică, dar acum o primesc cu multă bucurie şi entuziasm. Membrii acestei parohii s-au obişnuit cu ea", a declarat părintele Pierangelo Motta, citat de Reuters.

Catolicii care intră sau ies dintr-o biserică obişnuiesc să-şi introducă mâinile într-un mic bazin cu apă sfinţită, după care fac semnul crucii. Teama de a nu fi infestaţi cu virusul H1N1 i-a determinat însă pe mulţi dintre ei să nu mai practice acest obicei.

Inventatorul aparatului a explicat că ideea i-a venit în momentul în care se gândea la riscul ca epidemia să contribuie la dispariţia tradiţiilor religioase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite