"Câte bordeie, atâtea obiceie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Câte bordeie, atâtea obiceie!"
"Câte bordeie, atâtea obiceie!"

Oare câte lucruri mărunte ne influenţează viaţa atât de negativ şi de lent încât noi le luăm de bune şi de neconceput în a nu face parte din noi? Ne-o fi clar că ceea ce consumăm,

Oare câte lucruri mărunte ne influenţează viaţa atât de negativ şi de lent încât noi le luăm de bune şi de neconceput în a nu face parte din noi? Ne-o fi clar că ceea ce consumăm, ăia suntem? Reclama aia stupidă la apă minerală: "Eşti 66% apă, deci eşti ceea ce bei!" este pe cât de cabotină pe atât de adevărată.

Io observ aşa multe categorii de oameni, stăpâniţi de anumite obiceiuri pe care le creează ei înşişi, încât rămân îngrozit la răul pe care şi-l fac, doar de dragul unor false sau ipotetice apartenenţe la vreun "grup".

Sunt sigur că aţi cunoscut oameni care spun: "eu nu sunt om până nu-mi beau cafeaua şi nu fumez 4-5 ţigări pe stomacul gol", sau "a luat cineva cola, altfel plec!", sau "dacă nu am o tărie înainte de masă, nu mănânc!". La marea majoritate apare nevoia de a-şi creiona personalitatea seacă şi searbădă. Nevoia apare din complexul des al nebăgării în seamă! Vedeam un serial Discovery despre criminali în serie.

Există profile psihologice foarte exacte ale criminalului în serie: alb, necăsătorit, locuieşte cu părinţii chiar dacă e trecut de 40 de ani, retras. Sunt curios dacă vreun psiholog a punctat faptul că un criminal în serie este şi onanist. Şi de ce oare?

Am observat de-a lungul timpului comportamentul cunoştinţelor mele sau al prietenilor mei sau pur şi simplu al oamenilor cu care am intrat în contact. Starea de spirit este ceea ce ne diferenţiază pe fiecare dintre noi. Starea de spirit este ceea ce eşti, iar tu eşti ceea ce faci şi ce consumi! Astfel că, toate cunoştinţele mele, femei sau bărbaţi, pe care le bănuiesc că se masturbează au comportament atât de comun încât poţi jura că sunt una şi aceeaşi persoană.

Au mania persecuţiei, sunt foarte greu concentrabili, au stări depresive amestecate cu un semicinism mediocru, au tulburări sexuale, prezintă stări anxioase şi nu prea sunt optimişti. Aveam un prieten cândva care a avut prima relaţie sexuală la 25 de ani, cu o prostituată la un bal al burlacilor.

De atunci n-a excelat în aventuri sexuale decât cu prostituate, până când a găsit o fată care l-a luat de bărbat. Până atunci i se spunea Dl. "am avut o zi proastă". La ceva timp după ce şi-a început viaţa sexuală a devenit un alt om, mult mai mişto.

Asta aş vrea să spun tinerilor cu coşuri pe faţă: nu poţi fi un Don Juan, nu poţi avea o atitudine pe care să te bazezi în cucerirea unei dame, nu poţi fi coerent în exprimare dacă te masturbezi! Ăsta este unul dintre obiceiurile la îndemână şi foarte uzitat, care are nişte repercusiuni asupra moralului oamenilor, şi în special asupra bărbaţilor, încât mă sperie de ce monştri poate să nască.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite