Cate, într-un rol de Oscar, Golden Globe şi de toată Bafta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea Antenei 1 de a difuza filmul "Elizabeth-regina virgină" se dovedeşte inspirată! Ultima ecranizare cu suverana care lasă centura de castitate pentru a-şi pune armura de războinică

Alegerea Antenei 1 de a difuza filmul "Elizabeth-regina virgină" se dovedeşte inspirată! Ultima ecranizare cu suverana care lasă centura de castitate pentru a-şi pune armura de războinică ("Elizabeth-Golden Age") rulează în prezent pe marile ecrane!

Filmul difuzat de Antena 1 (duminică, orele 20.30) este povestea urcării pe tron şi a primilor ani de domnie ai reginei care avea să schimbe destinul Angliei. La jumătatea secolului al XVI-lea, Anglia nu era o ţară prea liniştită. Sub domnia reginei Mary I, o catolică fanatică, ţara era aproape de faliment şi măcinată de disputele religioase.

Aflată pe patul de moarte, Mary (Kathy Burke) se pregăteşte să îşi intensifice campania de represalii împotriva protestanţilor, iar ţinta cea mai importantă este chiar moştenitoarea tronului, tânăra prinţesă Elizabeth (Cate Blanchett, care a primit un Oscar, un Golden Globe şi un premiu Bafta pentru acest rol), sora reginei. Exilată de la o vârstă fragedă, ca potenţial pericol pentru tron, Elizabeth este acum ameninţată de o iminentă execuţie.


Moartea lui Mary o va salva însă, şi în noiembrie 1558, va fi încoronată ca regină a Angliei. Primele măsuri ale tinerei regine vor fi luate însă mai mult cu inima decât cu capul şi se vor dovedi a fi grave greşeli. Când îşi va da seama că dragostea i-a fost înşelată, aflând că lordul Dudley (Joseph Fiennes) este căsătorit în secret, Elizabeth înţelege că va trebui să conducă cu o mână de fier.

Încrezându-se doar în Sir Francis Walsingham (Geoffrey Rush), şeful spionilor curţii, se va răzbuna crunt pe cei ce-au uneltit şi, sfidându-i pe toţi cei care îi cereau să se căsătorească pentru a asigura liniştea în ţară, se va transforma în legendara Regină Fecioară. Filmul este regizat de Shekar Kapur, în 1998, acelaşi care a realizat şi "Elizabeth - Epoca de aur", producţie 2007. Pentru rolul din acest nou film, Cate e nominalizată la cel mai bun rol principal feminin la ediţia din acest an a Premiilor Oscar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite