Catastrofele naturale au crescut de 5 ori in 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea a comemorat, ieri, un an de la catastrofa naturala care a dus la disparitia a peste 240.000 de persoane, la 26 decembrie 2004, atunci cand, in urma unui cutremur cu magnitudinea de 9 grade, un

Lumea a comemorat, ieri, un an de la catastrofa naturala care a dus la disparitia a peste 240.000 de persoane, la 26 decembrie 2004, atunci cand, in urma unui cutremur cu magnitudinea de 9 grade, un val urias, de peste 30 de metri, a maturat intreaga coasta a Oceanului Indian, din Malaysia pana in Africa de Est.
Ceremoniile au debutat in Indonezia, provincia Aceh, aflata pe Insula Sumatra, cea mai apropiata zona de uscat de epicentrul cutremurului. S-au alaturat ulterior autoritatile din Thailanda, Sri Lanka, India, dar si tarile europene ai caror cetateni au murit in urma catastrofei. In ultima jumatate de secol, numarul catastrofelor naturale, fie ca ne referim la inundatii, secete, uragane sau cutremure, a crescut de cinci ori, acestea tinzand sa devina o realitate pe care trebuie sa o administram pe termen lung. Exista scoli de gandire care sustin ca inmultirea fenomenelor naturale tine de ciclurile climaterice normale, pe care le traverseaza pamantul in diverse stadii. In acelasi timp, ecologistii, sustinuti de o parte a oamenilor de stiinta, tind sa explice noua clima a Pamantului prin efectele negative ale industrializarii galopante si controlul insuficient al poluarii.

Cititi in pag. DOSAR

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite