Cătălin Voicu rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a constatat, marţi, legalitatea măsurii arestării preventive a senatorului acuzat de trafic de influenţă.Potrivit avocatului lui Voicu, acesta va ataca cu recurs decizia instanţei supreme.

ÎCCJ discută, joi, şi legalitatea măsurilor preventive de interzicere a părăsirii ţării pentru oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu, trimişi în judecată alături de Cătălin Voicu. În cazul în care judecătorii vor decide ca fiind nelegală măsura arestării preventive, Cătălin Voicu nu va fi eliberat imediat, procurorii având posibilitatea să formuleze recurs.

Mai citiţi şi:

Senatorul Cătălin Voicu este judecat, din nou, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei

ÎCCJ a verificat, marţi, legalitatea măsurii arestării preventive pentru senatorul Cătălin Voicu, înainte ca procesul acestuia să înceapă pe fond.

După momentul trimiterii în judecată a lui Voicu în stare de arest preventiv, instanţa verifică legalitatea măsurii arestării preventive din 60 în 60 de zile, dacă inculpatul nu este eliberat sub o altă măsură preventivă, neprivativă de libertate.

ÎCCJ a stabilit, pe 21 mai, ca data de 14 iulie să fie primul de termen de judecată al dosarului în care a fost deferit justiţiei senatorul Cătălin Voicu, alături de judecătorul Florin Costiniu şi doi oameni de afaceri pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a senatorului Cătălin Voicu, acuzat de două fapte de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite