Cătălin Radu Tănase:„Am avut emoţii, un pic, aşa, ca la început“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cătălin Radu Tănase crede că transmisiunile de pe teren şi ştirile prezentate din studio sunt, în esenţă, acelaşi lucru. „Tot ştiri sunt, dar altfel“, precizează el. După ani de zile în care a fost în mijlocul evenimentelor, Cătălin Radu Tănase a trecut la pupitrul ştirilor. Următorul pas în televiziune e o surpriză, chiar şi pentru el.

Cu toate că în scurta descriere de pe site-ul Pro TV mărturiseşte că „spiritul de aventură s-a atenuat“, jurnalistul afirmă că nu acesta a fost motivul pentru care a acceptat postul de prezentator al Ştirilor de Weekend.

„Faptul că s-a atenuat spiritul de aventură înseamnă că nu mai am capul atât de înfierbântat ca la 20 de ani, că am mai multă experienţă şi cântăresc totul pe toate feţele. Nu am trecut la pupitrul ştirilor nici din plictiseală, nici din autosuficienţă“, spune Cătălin Radu Tănase.

Evenimentele majore îl scot din studio

Jurnalistul vine la pupitrul Ştirilor Pro TV la scurt timp după ce a trecut printr-o experienţă traumatizantă, o operaţie pe coloană, motiv pentru care a şi pierdut foarte mult în greutate. „Pe teren mi-am făcut praf coloana şi tot pe teren mi-am câştigat reputaţia şi experienţa. Îmi vor fi amândouă extrem de folositoare în postura de prezentator“, mărturiseşte el.

Deşi va acorda mai mult timp noii provocări, el nu va renunţa la statutul de corespondent special, astfel că va fi prezent la evenimentele importante, pentru a relata de la faţa locului.

„Cred că oamenii care mă urmăresc de atâţia ani stiu ce evenimente voi acoperi: cele importante. Acesta rămâne în continuare criteriul de selecţie. Telespectatorii se vor bucura de continuitate“, spune jurnalistul.

Vocea din cască şi zgomotul de fond al unei relatări dintr-o zonă de conflict se numără printre puţinele diferenţe dintre un jurnal de ştiri şi o transmisiune live, căci pentru Cătălin Radu Tănase ambele demersuri jurnalistice reprezintă, în esenţă, acelaşi lucru, dar sub o altă formă.

„Ce satisfacţii ai când mănânci o portocală? Dar când mănânci un măr? Amândouă sunt fructe şi, totuşi, au gusturi atât de diferite şi te bucură în alt mod. Aşa e şi cu prezentarea din studio. Tot ştiri sunt, ca şi transmisiunile de pe teren, dar altfel“, susţine el.

Susţinut de echipa de la ştiri

Prima experienţă de prezentator al Ştirilor de Weekend a adus, totuşi, şi câteva emoţii, risipite rapid cu ajutorul colegilor şi al coprezentatoarei, Iulia Vântur. „Emoţii am avut, un pic, aşa, ca la început. Apoi, experienţa a fost atât de nouă şi de interesantă, încât nu am mai avut timp de emoţii. Iar toată echipa, cei din spatele unei ediţii de ştiri, dar, în primul rând colegii de platou - Iulia, Magda, Vadim - m-au ajutat să trec peste trac“, mărturiseşte Cătălin.

În ceea ce priveşte viitorul, jurnalistul spune că vrea să facă fiecare lucru la timpul lui. „Slavă Domnului, sunt destule lucruri noi, însă la pasul următor nici nu vreau să mă gândesc până nu-l fac bine pe acesta, pe care tocmai l-am început. Dacă m-aş gândi, unde ar mai fi surpriza? Ce farmec ar avea totul, dacă ai şti mereu ce urmează să se întâmple?“, conchide Cătălin. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite