VIDEO Cătălin Avramescu, ambasadorul specializat în canibalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Avramescu a fost nominalizat pentru postul de ambasador în Finlanda şi în Estonia, însă acesta este licenţiat şi doctor în Filosofie.

Şeful cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a fost propus de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ca ambasador în Finlanda şi Estonia. Nominalizarea sa este contestată de Opoziţie, dar Avramescu răspunde că este docent al Universităţii din Helsinki.

Cătălin Avramescu, licenţiat şi doctor în Filosofie, este autorul cărţii "Filosoful crud. O istorie a canibalismului" publicată şi la Princeton.

"Este vorba despre o lucrare în antropologia antropofagiei, în sine un subiect respectabil, de altfel, n-am aici o problemă, numai că nu este vorba de asta. Este vorba de transformările teoriei dreptului natural. E vorba de o secţiune aparte din filosofia politică a secolelor XVI-lea, începutul secolului al XIX-lea", a spus Avramescu despre "Filosoful crud. O istorie a canibalismului".

"Cartea mea tratează transformările teoriei dreptului natural din punctul de vedere al unei subsecţiuni al acestui drept, numită teoria stării de natură. Personajul care animă această stare este omul natural. Cartea mea tratează o variaţie a omului natural, numită canibal. Antropofagia este justificată de necesitate (mănânci om pentru a supravieţui) şi este totodată considerată, tot din perpectiva dreptului natural, o crimă împotriva naturii. Dacă este simultan legitimă şi nelegitimă, avem de-a face cu un paradox. Şi dacă avem de-a face cu un paradox, evident că filosofii vor fi acolo pentru a descifra reporturile teoretice", a declarat Cătălin Avramescu despre cartea sa publicată în 2003.

VIDEO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite