Căşuneanu aşteaptă teren în buricul Capitalei, de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încercarea de a-şi acoperi urmele, afaceristul s-a folosit de un interpus Magnatul asfaltului Costel Căşuneanu îşi îndreaptă, mai nou, atenţia către terenurile Primăriei

În încercarea de a-şi acoperi urmele, afaceristul s-a folosit de un interpus

Magnatul asfaltului Costel Căşuneanu îşi îndreaptă, mai nou, atenţia către terenurile Primăriei Capitalei şi solicită, prin intermediul unui interpus, un schimb de terenuri cu municipalitatea. Tot astăzi, viceprimarul sectorului 1, Mihai Bâzgan, aşteaptă teren de la municipalitate, fără licitaţie şi la preţ de apartament.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu ţinteşte, mai nou, piaţa imobiliară. Zona centrală. În speţă este vorba despre un teren situat la doi paşi de magazinul Unirea şi aflat, normal, în proprietatea municipalităţii. Concret, Costel Căşuneanu solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) un schimb de terenuri.

El susţine că terenul aflat în proprietatea sa este needificabil, deoarece se învecinează cu o benzinărie. Deşi iniţial a formulat solicitarea în nume personal, mai-marele firmei "Pa&Co" s-a răzgândit, ulterior, în încercarea de a-şi face urma pierdută. Astfel, Costel Căşuneanu a vândut terenul unei persoane apropiate, o oarecare Anişoara Gheorghiţă, prin intermediul căreia ar urma să fie făcut schimbul de terenuri cu municipalitatea.

Solicitarea Anişoarei Gheorghiţă, angajată a firmei lui Căşuneanu, se află la punctul patru din 30 pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CGMB. Costel Căşuneanu a cumpărat terenul învecinat cu benzinăria, în suprafaţă de 191 mp, situat pe str. Matei Basarab, spre finalul lunii august 2007, de la Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

La începutul lunii septembrie, Căşuneanu a solicitat municipalităţii efectuarea unui "schimb de teren cu terenul domeniului privat al municipiului Bucureşti". Gândindu-se, probabil, că bate la ochi, Căşuneanu s-a răzgândit, iar trei zile mai târziu i-a vândut terenul interpusei Anişoara Gheorghiţă, care solicită, acum, acelaşi schimb cu municipalitatea.

Cu un teren de aceeaşi suprafaţă, aflat la doi paşi de magazinul Unirea, care este un loc de joacă pentru copii. Încercând să-l contactăm pe magnat, am fost redirecţionaţi către secretariatul Pa&Co, unde ni s-a spus că "domnul Căşuneanu este într-o întâlnire sau într-o zonă fără semnal".

Viceprimarul Bâzgan vrea fără licitaţie

Pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CGMB mai figurează încă o afacere imobiliară. Destinatarul acesteia este nimeni altul decât viceprimarul sectorului 1, Mihai Marian Bâzgan, membru al PD-L. Edilul solicită consilierilor generali concesionarea, fără licitaţie, a unei suprafeţe de 149,95 mp pe Calea Griviţei. Potrivit documentaţiei înaintate CGMP, viceprimarul Bâzgan doreşte să extindă o construcţie cu trei niveluri.

Viceprimarul pedelist ar urma să plătească municipalităţii o redevenţă anuală de aproximativ 7.000 euro, sumă echivalentă cu închirierea unui apartament de cel mult două camere în aceeaşi zonă. Viceprimarul Bâzgan susţine că doreşte să-şi extindă locuinţa cu un garaj şi un "atelier de creaţie", căci fiica domniei sale ar fi foarte talentată. Mihai Marian Bâzgan adaugă că se chinuieşte de doi ani pentru această extindere.

Şi Dorin Cocoş a găsit înţelegere la municipalitate

Costel Căşuneanu nu este singurul apropiat al preşedintelui Traian Băsescu care solicită înţelegere de la municipalitate. Soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a concesionat, de asemenea, teren de la Primăria Capitalei. Este vorba despre o suprafaţă de 518 mp situată pe str. Polizu şi concesionată, la sfârşitul anului 2006, pentru extinderea unui hotel. Dorin Cocoş plăteşte o redevenţă anuală de aproximativ 31.000 euro, iar durata concesiunii este de 49 de ani.

Profil de magnat

Membru de bază al grupării Golden-Blitz, Costel Căşuneanu şi-a făcut apariţia în spaţiul public după ce a câştigat numeroase licitaţii organizate de diverse instituţii ale statului. Costel Căşuneanu ocupă locul 29 în "Top 300", cu o avere estimată la 100 milioane de dolari. Proprietatea sa din comuna băcăuană Oituz valorează 12 milioane de euro şi include, printre altele, o... cascadă personală!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite