Castro exersează cedarea puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunist, fratelui său mai tânăr, Raul (75 de ani).Este pentru prima oară, din 1959, când a luat conducerea, că Fidel Castro renunţă, fie şi pe timp limitat, la prerogativele sale. El

Comunist, fratelui său mai tânăr, Raul (75 de ani).
Este pentru prima oară, din 1959, când a luat conducerea, că Fidel Castro renunţă, fie şi pe timp limitat, la prerogativele sale. El afirmă, într-o declaraţie citită pe postul naţional de televiziune, că sănătatea i-a fost afectată de programul încărcat din ultimele săptămâni şi că operaţia stomacală la care a fost supus pentru a i se opri hemoragia internă impune o perioadă de recuperare de mai multe săptămâni. Faptul că nu a dat citire personal declaraţiei este interpretat ca o dovadă a gravităţii bolii de care suferă.
Castro este unul din cei mai longevivi lideri politici ai lumii (în timpul vieţii sale, SUA au schimbat 9 preşedinţi), iar 70 la sută din populaţia Cubei nu a cunoscut alt conducător în afara lui. ştirea transferului puterii a fost salutată cu bucurie în rândurile diasporei şi ale disidenţilor din interior, dar şi cu oarecare prudenţă, de teamă să nu fie o manevră pentru a vedea reacţia compatrioţilor săi în cazul în care fratele său i-ar succeda la conducere.
Amănunte în pag. Actualitate

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite