Castelul Corvinilor, vândut la suprapreţ - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre vinderea castelului Corvinilor la suprapreţ, devierea Ialomiţei cu excavatorul sau evoluţia pieţei imobiliare. Printre alte subiecte, femeile pot orbi din cauza geloziei, iar majoritatea atribuţiilor ANI au fost declarate neconstituţionale.

Castelul Corvinilor, vândut la suprapreţ. În judeţul Hunedoara sunt multe locuri frumoase. Unele poartă pecetea unei istorii presărate cu fapte de eroism, altele sunt încă neatinse de mâna omului dornic de câştig cu orice risc. Însă, în aceste locuri, nemţi, francezi sau italieni vin să vadă cum e viaţa la ţară, în vreme ce românii se plâng că agenţiile de turism le cer preţuri duble faţă de cele practicate de agropensiuni. La început, 20 de pensiuni din judeţ s-au înscris în ANTREC, administratorii sperând la o mână de ajutor. Între timp, hunedorenii au văzut că se descurcă mai bine de capul lor, aşa că doar 3 pensiuni mai sunt membre ale asociaţiei în prezent, scrie Evenimentul Zilei.

Ialomiţa, deviată cu excavatorul. Balastierele din localitatea dâmboviţeană Gheboaia au fost o afacere de succes în plin boom imobiliar, însă extracţiile de pietriş necontrolate din albia râului Ialomiţa au distrus digurile care protejau localitatea de inundaţii. Râul Ialomiţa s-a răzbunat pe localnici, cărora le fură săptămânal câte o bucată de pământ. Şi nu se poate face nimic! Zeci de localnici din localitatea Gheboaia se tem că vor rămâne fără locuinţe după ce râul Ialomiţa le-a înghiţit grădinile din spatele caselor. Pur şi simplu pământul s-a surpat după ce digurile care protejau localitatea au fost luate de ape. Pământul dispare zilnic sub privirile localnicilor, care susţin că exploatările necontrolate de pietriş şi nisip din zonă au distrus localitatea, potrivit Jurnalul Naţional.

Pleacă apartamentele britanice, vin camerele de hotel franţuzeşti. Unii se retrag, alţii se consolidează pe piaţă. În timp ce fondul britanic de investiţii imobiliare rezidenţiale Tri Investments părăseşte România, lanţul hotelier francez Louvre intră în forţă. Din cauza randamentului scăzut, fondul britanic de investiţii imobiliare în domeniul rezidenţial Tri Investments a anunţat că va părăsi România. În maximum doi ani de zile, englezii vor să vândă toate apartamentele, iar retragerea societăţii România European Residential Property Fund (ERPF) se va face în cel mai scurt timp posibil, potrivit Gândul.

Femeile pot orbi din cauza geloziei.
Gelozia orbeşte, la propriu, spun cercetătorii americani, care au demonstrat că femeile nu mai reuşesc să vadă bine, dacă atenţia le este distrasă de gelozie. Cercetătorii au bănuit întotdeauna că emoţiile pot afecta sănătatea psihică şi mentală a oamenilor, iar de data acesata au reuşit chiar să o dovedească, confirmând unul din cele mai cunoscute mituri despre viaţă de cuplu: gelozia chiar te poate orbi, scrie România liberă.

Majoritatea atribuţiilor ANI au fost declarate neconstituţionale. Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale mai multe articole din Legea Agenţiei Naţionale de Integritate astfel ca singurele activităţi pe care ANI le mai poate desfăşura în prezent sunt de depozitare a declaraţiilor de avere şi de interese şi de amendare a persoanelor care nu le depun la timp. Decizia a fost luată de CCR pe 14 aprilie, în urma sesizării făcute de avocatul lui Şerban Brădişteanu, Alice Drăghici, în procesul în care ANI cere instanţei confiscarea averii medicului, potrivit Ziuaonline.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite