Casele inteligente au priză la public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipate cu un sistem de comandă ingenios, casele inteligente asigură tot confortul necesar şi sunt prietenoase cu mediul înconjurător. În astfel de locuinţe se utilizează doar energie

Echipate cu un sistem de comandă ingenios, casele inteligente asigură tot confortul necesar şi sunt prietenoase cu mediul înconjurător. În astfel de locuinţe se utilizează doar energie rezultată din surse alternative.

Pereţii sunt foarte bine izolaţi, iar materialele utilizate în structura construcţiei nu permit fluctuaţiile de energie.

În plus, becurile se aprind automat atunci când locatarul intră în casă şi se sting în momentul în care acesta părăseşte locuinţa.

Tot atunci, toate aparatele existente în casă se sting, de asemenea. Când se deschid ferestrele, sistemul de încălzire din apropiere se închide, pentru economisirea energiei.

Tot pentru a evita irosirea energiei, toate aparatele care nu se folosesc în timpul nopţii ies automat din funcţiune. Astfel de case vor fi construite, în următorii ani, în mai multe oraşe europene.

Într-o casă inteligentă, toate aparatele care nu se folosesc în timpul nopţii ies automat din funcţiune pentru a evita consumul inutil de energie

Mai multe locuinţe inteligente vor fi date spre închiriere la sfârşitul anului viitor în Barcelona şi Paris.

Când sună ceasul dimineaţa, maşina de făcut cafea se pune automat în funcţiune şi un miros agreabil de pâine prăjită se răspândeşte în toată casa. Echipată cu un sistem de comandă ingenios, o casă inteligentă (smart homes) efectuează, de una singură, asemenea sarcini fără nicio problemă.

Aceste case sunt dotate cu un sistem de comandă complex care interconectează toate aparaturile existente în locuinţă.

Reprezentanţii consorţiului Smart Energy Home au susţinut zilele acestea o conferinţă în Spania pe tema caselor inteligente. Cu această ocazie, ei au anunţat că, foarte curând, aceste locuinţe îşi vor demonstra marele potenţial de reducere a consumului de energie.

Primele apartamente vor fi date spre închiriere la sfârşitul anului viitor. În plus, există proiecte pentru construcţia unor astfel de locuinţe în Varşovia, Berlin şi câteva oraşe din Marea Britanie. În capitala franceză, vor fi închiriate 200 de apartamente, iar în Barcelona, 40.

Prietenoase cu mediul

Casele inteligente depind de un sistem care gestionează unitar încălzirea, climatizarea, iluminatul şi securitatea locuinţei. Uşile apartamentului vor fi încuiate cu telecomanda, aşa cum astăzi sunt închise maşinile.

Totul este sub control computerizat. Pe lângă faptul că aceste case asigură tot confortul necesar, ele sunt prietenoase cu mediul înconjurător. În casele inteligente se foloseşte doar energie rezultată din surse regenerabile, precum cea eoliană sau solară.

În plus, la ridicarea locuinţelor, constructorii vor folosi materiale care vor reduce fluctuaţiile de energie din interior către exterior şi invers. Vor fi foarte bine izolate şi vor fi dotate cu un sistem inteligent de management al energiei.

Astfel, becurile se vor aprinde când locatarul va intra în cameră şi se vor stinge când acesta va ieşi afară. Temperatura se reglează în funcţie de preferinţe.

Ce ştie să facă o casă inteligentă?

Storurile se ridică sau se lasă automat, în funcţie de luminozitatea exterioară.

Uşile de la intrare recunosc feţele locatarilor şi se deschid automat.

Când se deschid ferestrele, sistemul de încălzire din apropiere se închide, pentru economisirea energiei.

Când locatarul părăseşte locuinţa, toate aparaturile se închid, de asemenea, pentru ca energia să nu fie irosită inutil.

Când telefonul sună, aspiratorul se opreşte automat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite