Casele bogătaşilor americani nu iau foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graţie unei poliţe de asigurare exorbitantă, cetăţenii înstăriţi din SUA nu au nicio grijă în privinţa flăcărilor care le-ar putea devasta locuinţele Sezonul incendiilor de

Graţie unei poliţe de asigurare exorbitantă, cetăţenii înstăriţi din SUA nu au nicio grijă în privinţa flăcărilor care le-ar putea devasta locuinţele

Sezonul incendiilor de pădure este încă în plină desfăşurare, după ce a făcut ravagii în Grecia, Italia, Spania, dar şi Statele Unite.

În Idaho, suprafeţe întinse au căzut pradă flăcărilor, care s-au apropiat primejdios de mult de unele "enclave" ceva mai deosebite, unde se află conace, case şi ferme ale unor VIP-uri din lumea politică sau artistică americană.

Zone pitoreşti precum Hailey, Ketchum sau Sun Valley sunt presărate cu astfel de proprietăţi care, în afară de poziţia privilegiată, beneficiază şi de o protecţie deosebită faţă de posibilitatea de a cădea pradă unui incendiu de pădure.

Substanţe chimice antiincendiu

Protecţia este asigurată prin intermediul unei poliţe speciale, pe care este trecută o sumă de o mie de ori mai mare decât cea "de bază". Odată achitată, această sumă presupune acordarea unor servicii deosebite celui care a plătit-o.

Primul serviciu este supravegherea discretă şi periodică a fermei, conacului sau locuinţei celor asiguraţi. Ca aceştia să poată sta liniştiţi în vacanţă, eventual pe alte meleaguri, locuinţele lor sunt stropite, până la fundaţie, cu o substanţă chimică numită Phos-Chek, ce oferă pereţilor o protecţie aproape totală în faţa flăcărilor.

Dacă o asemenea clădire de lux se află în apropierea unor păduri sau suprafeţe verzi susceptibile de a lua foc pe timp de caniculă, atunci societatea de asigurări se ocupă cu defrişarea parţială a acestora, pentru îndepărtarea oricărui risc de foc.

Dacă acesta totuşi izbucneşte, echipa de intervenţie, numită Unitatea de Protecţie Anti-Incendiu, soseşte la faţa locului în mai puţin de 10 minute. Alte firme de asigurare instalează în locuinţele VIP-urilor dispozitive ce pot fi activate cu telefonul celular, care intră imediat în acţiune în caz de foc, împrăştiind substanţe chimice antiincendiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite