Căsătoriile între homosexuali, aproape de a intra în legalitate în New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din punctul de vedere al deputaţilor statului New York, căsătoriile dintre homosexuali se pot desfăşura în deplină legalitate. Decizia a fost luată marţi seara, atunci când a fost adoptat un proiect de legalizare a acestor mariaje. Totuşi, s-ar putea ca Senatul să nu adopte chiar aşa de uşor această nouă reglementare.

Legea a fost adoptată cu 89 de voturi pentru şi 52 împotrivă, pe baza unui proiect prezentat la jumătatea lunii aprilie de către guvernatorul democrat David Paterson. În 2007, membrii camerei inferioare a legislativului local votaseră deja în favoarea legii (85 de voturi pentru) care prevede legalizarea căsătoriilor dintre două persoane de acelaşi sex, informează NewsIn.

Adoptarea acestei legi de către cele două camere şi promulgarea sa de către guvernator ar face din New York al şaselea stat american care legalizează căsătoriile între homosexuali. Totuşi, procesul este departe de a fi încheiat încă: în 2007, Senatul, dominat de republicani, a respins un proiect de lege asemănător, şi chiar dacă democraţii dispun în prezent de o majoritate redusă, aceasta s-ar putea dovedi insuficientă pentru adoptarea legii.

Experţii subliniază că dintre cele 32 de voturi necesare în Senat, numai 20 sunt sigure, deoarece o parte dintre cei 32 de democraţi se opun proiectului şi alţii ezită, iar republicanii vor vota aproape sigur împotrivă.

Cinci state americane au legalizat până în prezent căsătoriile între persoane de acelaşi sex: Maine, la 6 mai, Connecticut, Massachusetts, Vermont şi Iowa.

New York, cel mai mare oraş din Statele Unite, cu o populaţie de opt milioane de locuitori, are o importantă comunitate de homosexuali, iar adoptarea unei astfel de legi ar fi un exemplu important de urmat pentru alte state americane.

Numeroase organizaţii care apără drepturile homosexualilor din New York militează activ de mai multe săptămâni pentru a-i convinge pe democraţii nehotărâţi din Senat să voteze în favoarea proiectului.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a declarat recent că este clar că situaţia "este pe punctul de a se schimba".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite