Casatoria PSD-PUR a debutat cu un deces in familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costica Constantin, delegat PUR la Congres, a murit in timp ce sala aplauda desemnarea lui Adrian Nastase candidat la Presedintie

Costica Constantin, delegat PUR la Congresul infratirii social-democratilor cu umanistii, a murit chiar in momentul in care Adrian Nastase era desemnat, in ovatiile salii, candidat la Presedintia Romaniei. Aflat in partea superioara a Salii Palatului, exact in fata prezidiului, omul a cazut secerat, spre groaza celor din jur. Colegii lui au incercat sa-l ridice si, realizand ca este o situatie foarte grava, au chemat medicii de la una din ambulantele stationate la intrare. Personalul medical i-a facut in zadar masaj cardiac aproape un sfert de ora, pana cand au sosit brancardierii. Costica Constantin a fost scos din sala pe targa, in timp ce oamenii de ordine incercau cu disperare sa-i tina departe pe ziaristi, pentru a nu atrage si mai mult atentia salii asupra incidentului. Cand lumea il aclama, in picioare, pe Nastase, medicii l-au coborat pe delegatul umanist in hol, unde au incercat, din nou, sa-l resusciteze, fara nici o sansa. Tragedia a fost ignorata total de cei de la prezidiu, cu toate ca toti ochii din sala se intorsesera, la un moment dat, atrasi de agitatia neobisnuita din acea zona. Imperturbabil, Adrian Nastase a luat cuvantul, rostindu-si discursul pregatit dinainte, axat, culmea, pe nevoia apropierii politicienilor de electoratul simplu. "Trebuie sa cobori in mijlocul oamenilor pentru a le cunoaste preocuparile. Altfel, risti sa mentii distanta dintre oameni si clasa politica", spunea Nastase, in timp ce nimeni nu indraznea sa ii dea vestea despre tragedie. Consilierul guvernamental Mihai Darie, care a asistat de la inceput la incident, a dat tarcoale podiumului, pana a hotarat sa-i faca semn lui Marian Sarbu. Acesta s-a intors la locul sau, soptindu-i la ureche lui Ilie Sarbu. Ministrul Agriculturii s-a ridicat si i-a dat raportul lui Octav Cozmanca, iar informatia a plecat mai departe, pe principiul telefonului fara fir, la Mircea Geoana, care i-a transmis-o lui Dan Voiculescu. Au mai intrat in scena Dan Nica, Dorina Mihailescu (care i-a pasat un biletel premierului) si Ovidiu Branzan, ministrul Sanatatii fiind cel care s-a incumetat sa-i dea amanunte lui Adrian Nastase. Bineinteles, toate acestea dupa ce premierul si-a incheiat speech-ul. Vestea a fost cosmetizata pentru audienta, presedintele PSD spunand, dupa o ora de la episod, ca unui delegat PUR i s-a facut rau si ca a fost dus la spital. Intre timp, se mai adresasera congresului Mircea Geoana si Dan Voiculescu. A fost evident ca s-a procedat in asa fel incat congresului sa nu ii fie asociata o astfel de tragedie. Inainte de conferinta de presa a celor doi presedinti, purtatorul de cuvant al PSD a anuntat simplu ca delegatul PUR a murit la spital. Nici Nastase, nici Voiculescu nu au facut vreo referire la drama care s-a petrecut sub ochii lor.
Costica Constantin s-a simtit rau inca de pe drumul spre Bucuresti
Costica Constantin, de 75 ani, se simtea rau inca de pe drumul spre Bucuresti si, desi mai sufe-rise inca doua preinfarcturi, a tinut sa participe la lucrarile congresului. El a fost, inainte de 1989, director al Intreprinderii de Gospodarie Comunala. Dupa Revolutie, a mai fost, timp de cativa ani, directorul Societatii de Apa-Canal a municipalitatii. In perioada 1996-2000, Constantin Costica a fost consilier judetean pe listele ApR. La Umanisti, galateanul a ajuns dupa ce a trecut si prin alte doua partide, FSN si PD.
La spital, pacientul a ajuns "practic decedat"
Constantin Costica, in varsta de 75 de ani, a fost luat din Sala Palatului de un echipaj de pe Ambulanta. Medicii de pe Salvare au inceput sa-l resusciteze inca de la locul incidentului. Acesta a fost tran-sportat la Spitalul Universitar de Urgenta, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. "Am inteles ca mai avea doua infarcte de miocard in antecedent. La noi a sosit practic decedat. Am incercat sa-l resuscitam timp de o ora, dar nu am avut nici un rezultat", ne-au declarat surse medicale din cadrul Spitalului Universitar. Medicii au stabilit ca pacientul a decedat din cauza unui infarct miocardic. Ieri dupa-amiaza urma sa fie transportat la Institutul National de Medicina Legala pentru efectuarea autopsiei.
Codrut Seres, nominalizat vicepremier in guvernul Geoana
Mircea Geoana a aflat, cu ocazia Congresului, ca guvernul pe care il va conduce, in cazul in care Uniunea PSD-PUR va castiga alegerile, il va avea ca vicepremier pe umanistul Codrut Seres. Prezentat elogios de Dan Voiculescu drept un tanar pregatit, onest si incoruptibil, Codrut Seres a primit nominalizarea Congresului in unanimitate. Candidatul la al doilea post in ierarhia guvernului este obisnuit cu nominalizarile si aplauzele unanime. Cu numai doua luni in urma, in aceeasi sala, Dan Voiculescu il anunta in fata Consiliului National PUR ca viitor candidat la presedintie. Imediat dupa anuntarea candidaturii, umanistii au organizat o caravana electorala care a inceput sa colinde prin judete. Prima oprire a fost programata in satul bunicilor lui Codrut Seres din Satu Mare. Insotit de cateva vedete ale Antenei 1, Dan Voiculescu si candidatul umanist s-au intretinut pe larg cu batranii si batranele satului, incercand sa adune primele voturi pentru aspirantul PUR la Presedintia Romaniei. In urma intelegerii politice cu PSD, Codrut Seres s-a ales cu postul numarul doi in eventualul guvern al Uniunii. In varsta de 35 de ani, Codrut Seres este absolvent al Academiei Tehnice Militare si are un masterat in management. Este vicepresedinte al PUR, lucrand in cadrul trustului fondat de Dan Voiculescu.
Adrian Nastase:"Intr-un fel se desfasoara lucrurile la ses, altfel in zonele colinare"
In discursul sau, Adrian Nastase a incercat sa-si consolideze noua sa imagine electorala de politician popular, apropiat oamenilor si sensibil la nevoile lor. Premierul a evocat pe un ton bland, aproape paternal, intalnirile pe care le-a avut in ultima vreme cu oamenii "simpli" si invataturile desprinse din dialogurile "neprotocolare" cu ace-stia. "Multi m-au privit ca pe un prieten, altii ca pe un om care nu ii poate intelege. Multi m-au intrebat daca as putea sa traiesc cu pensiile lor sau cu veniturile lor. Vreau sa spun ca am fost surprins de acest tip de dialog", a spus liderul PSD. Adrian Nastase a mai invatat de la oameni ca "intr-un fel se desfasoara lucrurile la ses si altfel in zonele colinare, intr-un fel merg lucrurile acolo unde se cultiva cereale, altele sunt problemele unde este vorba de zootehnie". Una peste alta, Adrian Nastase a tras urmatoarele concluzii din vizitele prin tara: pensiile trebuie sa creasca, spitalele trebuie renovate, satele au nevoie de utilitati, taranii, de un sistem de colectare a produselor, oamenii saraci, de ajutoare sa-si dea copiii la liceu, tinerii, de perspective si romanii din strainatate, la randul lor, au nevoie de conditii ca sa se intoarca acasa.
Antena 1 va fi "prietenoasa" cu Uniunea
Presedintii Adrian Nastase si Dan Voiculescu au recunoscut ca intelegerea politica la care au ajuns include si aspecte legate de reflectarea activitatii Uniunii de catre trustul de presa al liderului umanist. "Aspectele mediatice sunt importante. Ele apar ca o consecinta a intelegerilor politice", a zis Adrian Nastase. "Nu pot sa afirm ca PUR nu este simpatizat la Antena 1. Nu pot sa afirm ca Uniunea PSD-PUR nu va fi primita prietenos la Antena 1", a afirmat, la randul lui, Dan Voiculescu. Presedintele PUR a mai spus ca Antena 1 "nu este gazeta de perete a nimanui" si ca evaluarile de specialitate arata ca postul are o atitudine "independenta si echi-librata".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite