Casă de vacanţă peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Popescu şi-a cumpărat o casă de vacanţă la 18 kilometri de Oradea, în satul Bedeu. „Am fost al 32-lea orădean care s-a mutat acolo. Aş fi vrut să-mi cumpăr o casă în satul

Cristian Popescu şi-a cumpărat o casă de vacanţă la 18 kilometri de Oradea, în satul Bedeu. „Am fost al 32-lea orădean care s-a mutat acolo.

Aş fi vrut să-mi cumpăr o casă în satul natal dar în România, de banii ăştia, îmi luam o casă de voioagă (chirpici – n.r.), undeva la 50 de km de Oradea.

Plus că pe drumurile din România îţi rupi gâtul în maşină”, spune orădeanul. Casa din Ungaria are două camere, bucătărie, baie, în total peste 500 de mp.

Utilităţi mai ieftine

Utilităţile sunt mult mai ieftine ca în România şi în satul respectiv are semnal pe telefon de la reţelele din ţară, fără roaming. „Infrastructura este mult mai bună.

Satul în care avem noi casa nu este foarte bogat, dar cu toate astea are şosea de centură pentru utilajele grele”, explică Cristian.

El merge la casă de 2-3 ori pe săptămână, vara, şi cam o dată pe săptămână iarna. Spune ca vrea să investească în casa de vacanţă, cu timpul.

Susţine că deşi cetăţenii maghiari sunt mai reci, acest lucru este compensat prin facilităţile pe care le-a găsit acolo. „Aici nu găsim ce vedem în satele noastre, lipseşte sufletul care caracterizează satele româneşti”, conchide orădeanul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite