Casă închisă pentru "Eduard al III-lea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Caramitru nu stă locului deloc. Pune în scenă, apare într-un spectacol alături de Johnny Răducanu, joacă la "Bulandra", iar acum a revenit pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti pe

Ion Caramitru nu stă locului deloc. Pune în scenă, apare într-un spectacol alături de Johnny Răducanu, joacă la "Bulandra", iar acum a revenit pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti pe care îl conduce.

Caramitru a revenit pe scenă în piesa "Eduard al III-lea", de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu, unde interpretează rolul principal. Despre Eduard, actorul spune că este un personaj atipic vizavi de colecţia de personaje shakespeariene cunoscute publicului. "Are totuşi câte ceva din fiecare prototip. Din Romeo, faptul că este îndrăgostit, din Hamlet - istoria, din Coriolanus - dorinţa de a câştiga războiul", descrie Caramitru personajul pe care îl interpretează.


Despre textul din "Eduard al III-lea" spune că e unul plin de poezie, desăvârşit printr-o traducere "excelentă, la care a fost nevoie să contribui doar pe ici, pe colo, pentru a face textul mai uşor de interpretat". Din punctul său de vedere, piesa oferă publicului două mari satisfacţii. Îi face cunoştinţă cu un text de Shakespeare mai puţin cunoscut şi are parte de un spectacol aerisit, care mizează pe mult umor, născut dintr-o anumită detaşare faţă de evenimentele istorice la care se referă.


"Eduard al III-lea" este ce-a de-a treia colaborare dintre Ion Caramitru şi Alexandru Tocilescu, după "Hamlet" şi "Antigona". Reacţia publicului, la trei săptămâni de la premieră, a fost una foarte bună din punctul de vedere al actorului. "Nu găsiţi niciun bilet, acesta este un semn de interes, nu credeţi?"

Ion Caramitru, un Eduard al III-lea musai de văzut

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite