"Casa mea va fi o împlinire a nevoilor sufletului meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Brad se visează deja în cămin nou Despre noua locuinţă a Biancăi Brad, numai de bine: departe de agitaţia din oraş, sub un aer incomparabil mai curat şi cu atât de multă

Bianca Brad se visează deja în cămin nou

Despre noua locuinţă a Biancăi Brad, numai de bine: departe de agitaţia din oraş, sub un aer incomparabil mai curat şi cu atât de multă linişte în jur că auzi greierii şi cum se unduie iarba.

"Chiar dacă e în afara Bucureştiului şi pare incomod din cauza distanţei, după stresul din oraş ne putem retrage într-un colţ de paradis! Mai ales acum, când vom avea doi copii, care se vor putea juca în curte toată ziua!", spune Bianca Brad, care în ultima vreme a trebuit să se gândească până în cel mai mic detaliu cum să îşi amenajeze viitoarea casă. Dar cum plăcerea de a-ţi decora singur casa nu se compară cu nimic, nu a vrut să se folosească de ajutor profesionist: "De mică am fost preocupată de amenajările interioare, motiv pentru care nu am apelat la niciun stilist", recunoaşte ea. "Am însă o colecţie impresionantă de reviste şi albume cu decoraţiuni interioare, de unde m-am mai inspirat, şi o prietenă care se ocupă de decoraţiuni, căreia îi mai cer părerea din când în când". Şi cum armonia este foarte importantă, a acordat o mare atenţie detaliilor (de exemplu cum influenţează culorile psihicul) şi a ţinut cont de regulile Feng Shui: "Vreau ca atunci când ajung acasă să simt cum... îmi zâmbeşte şi mă strânge în braţe!", râde Bianca.

Materiale naturale

Cum tot mai multe case sunt azi decorate în stil minimalist sau funcţionalist, în detrimentul caselor cu decoraţiuni antice şi mobilier vechi, de epocă, am întrebat-o pe Bianca ce preferă. Am aflat că mult mai bine se simte într-o casă luminoasă, spaţioasă, cu geamuri mari, cu mobilier puţin (dar frumos şi practic), din lemn masiv (dar nu greoi) şi canapele confortabile; o casă în care să fie folosite materiale naturale: piatră, lemn, duşumea de lemn; având culorile calde ale toamnei în living, cu pasteluri vesele în camerele copiilor şi atmosferă englezească în bibliotecă. Şi, cel mai important, fără prea multă sticlă, inox sau termopane albe!

Mobilier puţin, dar practic

Cum nu tot ce e frumos e şi practic, Bianca s-a gândit la toate, mai ales că în noua casă vor creşte cei doi copii. Tocmai de aceea a făcut mobilierul la comandă: "Trebuie să ai imaginaţie şi să conştientizezi necesităţile pe care le ai, inclusiv siguranţa copiilor. De exemplu, am avut grijă ca nicio piesă de mobilier să nu aibă colţurile ascuţite! Evident că până când copiii nu vor depăşi vârsta la care explorează, se caţără şi trag de toate, va trebui să renunţ la anumite obiecte decorative care pot fi distruse sau pot fi periculoase pentru cei mici".

Negăsind pe piaţă exact modelul, combinaţia de culori şi dimensiunile de care avea nevoie pentru anumite piese de mobilier, Bianca a apelat la câteva firme diferite, care le-au executat după schiţele ei: Minuzzo, Innova, Miracol, Casa Nouă. "E adevărat că a însemnat foarte multă alergătură până am găsit materialele pe care le doream, dar ştiu că va ieşi după sufletul meu", spune ea. Faptul că, deşi au posibilităţi, unii oameni îşi amenajează casa copiind, fie şi cu stil, fără însă a-i conferi personalitate, îi displace profund: "Zici că te afli într-un show-room sau, mai rău, într-o cameră de hotel! E adevărat că gusturile diferă, dar nu cred că trebuie să-ţi aranjezi casa după <> şi <> . Casa ta trebuie să fie o împlinire a nevoilor sufletului tău!".

Un peştişor auriu, câine şi pisică

"Am avut o mierlă indiană pe care am fost nevoiţi să o dăm, fiind extrem de gălăgioasă, aşa că momentan nu avem alte animale de casă, cu excepţia unui peştişor auriu, pe nume Jean, spune Bianca. Mai mult ca sigur însă că vom avea şi câine, şi pisică. Luca e un mare iubitor de animale şi când va fi şi surioara lui, să vezi joacă pe ei! Cu plantele de interior mai avem de aşteptat, pentru că până acum niciuna nu a scăpat nesmotocită!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite