Casă cu dedicaţie pentru socrii lui Mircea Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obţinerea unei locuinţe de la stat de către politicieni sau rude ale acestora a ajuns o simplă formalitate. Socrii preşedintelui PSD Mircea Geoană, Ion şi Margareta Costea, au beneficiat,

Obţinerea unei locuinţe de la stat de către politicieni sau rude ale acestora a ajuns o simplă formalitate. Socrii preşedintelui PSD Mircea Geoană, Ion şi Margareta Costea, au beneficiat, în 2001, de binefacerile imobiliare de după 1989. Potrivit unor documente făcute publice de preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, vila din Jean Monnet 69 a fost cumpărată de socrii lui Geoană în timp ce imobilul era revendicat de un presupus fost proprietar.

Potrivit lui Ciuvică, legea ar fi fost încălcată pentru că litigiul s-a stins la mai bine de o lună după ce soţii Costea cumpăraseră casa. În numai o lună şi jumătate, vila din cartierul Primăverii a trecut de la RAAPPS la Consiliul General printr-o hotărâre de guvern ciudată. Motivaţia pentru schimbarea administratorului a fost că imobilul este greu de întreţinut, iar primăria ar avea nevoie de el pentru a rezolva problema retrocedărilor. De fapt, mişcarea seamănă cu un tun imobiliar clasic, pentru că presupusul revendicator anunţase instanţa că renunţă la proces, însă după ce socrii lui Geoană cumpăraseră casa în baza legii 112/1995.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite