Casa lui Goebbels va fi pusă în vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa folosită de Joseph Goebbels, liderul propagandei naziste, pentru a-şi distra amantele va fi pusă în vânzare pentru a uşura Berlinul, care trebuia să facă mari cheltuieli cu

Casa folosită de Joseph Goebbels, liderul propagandei naziste, pentru a-şi distra amantele va fi pusă în vânzare pentru a uşura Berlinul, care trebuia să facă mari cheltuieli cu întreţinerea ei. Situată într-o regiune împădurită, la 40 de kilometri nord de oraş, casa a devenit o povară financiară pentru autorităţile berlineze, care au trebuit să ia măsuri disperate pentru a evita falimentul.

Întreţinerea lunară, 255.000 de euro

Numai întreţinerea acestei case costă în jur de 255.000 de euro pe an. În prezent, consiliul municipal a inventat o strategie de a se folosi de una dintre proprietăţile sale de tristă notorietate pentru a obţine profit. "Vom testa interesul internaţional de pe piaţa imobiliară", a spus Irina Daehne, de la departamentul imobiliar al consiliului. "Se va anunţa prin intermediul internetului şi apoi va fi o campanie de publicitate. Agenţii imobiliari spun că această casă şi terenul înconjurător ar putea face 2.000.000 de euro", a adăugat ea.

Invitate vedete de film

Deocamdată şi-au exprimat interesul pentru casa lui Goebbels numai crescători de animale şi companii de construcţii. Se pare că va fi dificil ca şcoli internaţionale sau universităţi private să fie interesate de "cuibuşorul de nebunii" al liderului propagandei naziste. Goebbels a achiziţionat această casă în 1936. A invitat aici starlete de cinema, inclusiv amanta sa principală, Lida Baarova. Lui Goebbels îi plăcea să se bălăcească în lacul Bogensee.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite