Casa Domnului, adăpost anticaniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au organizat centre de acordare a primului ajutor în case de cultură, cluburi ale pensionarilor sau complexuri comerciale, iar pentru a se răcori, românii sunt sfătuiţi să stea

Autorităţile au organizat centre de acordare a primului ajutor în case de cultură, cluburi ale pensionarilor sau complexuri comerciale, iar pentru a se răcori, românii sunt sfătuiţi să stea în biserici

Căldura pune stăpânire pe România. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis ieri avertizări cu codul portocaliu pentru încă 12 judeţe, începând cu ziua de joi, 19 iulie. Astfel, codul portocaliu va fi aplicat pentru 22 de judeţe, unde temperaturile se aşteaptă să atingă şi nivelul de 40 de grade Celsius.

Judeţele care au primit codul portocaliu sunt Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi municipiul Bucureşti.

Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă din mai multe judeţe au menţionat bisericile printre locurile răcoroase identificate drept adăposturi pentru perioada caniculară. Câţiva prefecţi au cerut deja cultelor religioase să ţină deschise bisericile în tot timpul zilei.

În Maramureş, prefectul Gyongyike Bondi a propus ca bisericile să ofere adăpost anticaniculă şi a decis ca acestea să fie păzite de jandarmi, pentru a preveni furturile. Şi prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a propus ca în biserici să fie amenajate spaţii răcoroase, propunere acceptată deja de mitropolitul Nicolae Corneanu.

La Arad, reprezentanţii Episcopiei au dat asigurări că porţile lăcaşelor de cult vor fi deschise zilnic, de dimineaţa până seara. Situaţia este asemănătoare şi în Covasna, unde prefectura le-a recomandat oamenilor să se adăpostească în biserici. În Dâmboviţa, prefectura a organizat mai multe puncte de prim-ajutor şi de distribuire a apei.

Holurile caselor de cultură din Târgovişte, Găeşti şi ale mai multor centre de asistenţă, cel al unui club al pensionarilor şi al unui complex comercial au fost transformate în puncte de prim-ajutor.
Mioara Mantale: "Staţi în case!"

Prefectura Capitalei emite astăzi un ordin prin care le solicită agenţilor economici limitarea timpului de muncă. Potrivit prefectului Mioara Mantale, atât firmele, cât şi unităţile de stat vor fi atenţionate ca programul de lucru să se desfăşoare numai dimineaţa sau seara, aşa încât între orele 11 şi 17 activităţile să fie suspendate.

Mantale se referă atât la muncitorii care lucrează în aer liber, în special în construcţii, cât şi la administraţiile care lucrează cu publicul. Pentru a reuşi să-i convingă pe primari să aplice măsurile anticaniculă, prefectul capitalei a anunţat că de astăzi îi va bombarda cu amenzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite