Casa Asigurărilor de Sănătate Botoşani, învinsă de un medic de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv şi irevocabil ca filiala Botoşani a Casei Asigurărilor de Sănătate să-i achite medicului de familie Paul Şerban, din comuna Nicşeni, 80.000 de lei

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv şi irevocabil ca filiala Botoşani a Casei Asigurărilor de Sănătate să-i achite medicului de familie Paul Şerban, din comuna Nicşeni, 80.000 de lei drept contravaloare a sporurilor cuvenite timp de doi ani. "În sfârşit s-a făcut dreptate.

Am pierdut ani din viaţa mea şi mi-am irosit sănătatea ca să îmi obţin drepturile. Am învins sistemul!", a spus medicul Şerban. Scandalul dintre doctor şi Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Botoşani a început în 2002, la semnarea contractului-cadru. "Am fost obligat atunci să semnez, ca şi ceilalţi 70 de colegi, contractul în alb.

Era o condiţie ca să mai poţi rămâne în sistem. M-am opus, dar mi s-a sugerat să fac la fel ca majoritatea dacă mai vreau să primesc fonduri şi să rămân medic", a explicat Paul Şerban. Obligaţi să semneze contractele cu CJAS Botoşani în alb, medicii de familie au fost practic de acord cu toate prevederile impuse de superiori, care erau trecute ulterior în acte. Aşa se face că sute de miliarde de lei, reprezentând sporurile pe care statul le garanta medicilor de familie de la sate pentru condiţiile mizere în care lucrau, nu au ajuns vreodată la cabinetele de la ţară.

Şerban a încercat să obţină sprijinul colegilor de breaslă, dar nimeni nu i-a fost alături, pentru că, spune el, oamenii se temeau pentru locurile lor de muncă. "Dacă aceştia ar fi avut curaj să îşi ceară drepturile în instanţă, CNAS ar fi trebuit acum să plătească mai mult decât plafonul acordat farmaciilor", a conchis medicul Şerban. (Mihaela Iacob)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite