Căruţele cuceresc bulevardele Capitalei şi autostrăzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la primăriile de sectoare şi Poliţia Comunitară. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu circa 1.000 numărul amenzilor aplicate căruţaşilor, în 2006. Amenda este cuprinsă

la primăriile de sectoare şi Poliţia Comunitară. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu circa 1.000 numărul amenzilor aplicate căruţaşilor, în 2006. Amenda este cuprinsă între 60 şi 80 RON, iar căruţele sunt confiscate şi duse în spaţiile amenajate ale Administraţiei Domeniului Public, din fiecare sector. Cu toate acestea, zeci de căruţaşi fac, zilnic, slalom printre maşinile superperformante, încurcând circulaţia. Aceste atelaje aparţin unor grupuri care colectează fier vechi, cartoane şi sticle. Numai că, odată cu fierul vechi, aceste persoane sustrag şi capace de canal. şi nu este singurul "rău" pe care îl fac. Căruţaşii îşi hrănesc animalele cu iarba din parcuri, distrugând astfel spaţiile verzi. Deşi sunt sancţionaţi de fiecare dată când sunt prinşi, aceşti oameni nu-şi plătesc niciodată amenzile. şi asta din cauza faptului că nu au un domiciliu stabil, iar mulţi dintre ei nu mai au nici acte de identitate sau dau adrese false, astfel că Administraţia Financiară nu îi poate urmări. S-a constatat că unii dintre ei aveau asupra lor chiar 20 de procese verbale neplătite. În acest an, au fost confiscate peste 60 de astfel de atelaje, dar măsura nu are ca rezultat scoaterea definitivă din trafic a acestora, deoarece, după achitarea taxei de 300 RON, contravalorii cheltuielilor de transport, depozitare şi pază, pentru fiecare atelaj, în termen de 30 de zile, acestea sunt restituite proprietarilor.

Biciclist ucispe tronsonul Feteşti-Cernavodă
Banda a II-a tronsonului de Autostradă Feteşti - Cernavodă, dată duminică dimineaţa în folosinţă, a început să fie folosită deja de biciclişti şi căruţaşi, deşi acest lucru le este interzis, poliţiştii fiind nemulţumiţi de faptul că aceştia provoacă accidente rutiere. Agentul-şef adjunct Marcel şchiopu din cadrul Poliţiei Rutiere Feteşti a declarat că "bicicliştii şi căruţaşii cauzează probleme pentru că circulă pe timpul nopţii fără semnalizare şi sub influenţa băuturilor alcoolice". Cu un astfel de caz s-au confruntat poliţiştii ialomiţeni duminică seara, pe Autostrada A2 Feteşti-Cernavodă, când un biciclist de 60 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost accidentat mortal.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite