Cărţile, o bucurie fără sfârşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

160 de edituri şi aproximativ 50.000 de titluri de cărţi vor fi prezentate în cadrul Bookfest, care îşi deschide porţile pentru a treia oară, în perioada 4-8 iunie 2008. Astfel, în

160 de edituri şi aproximativ 50.000 de titluri de cărţi vor fi prezentate în cadrul Bookfest, care îşi deschide porţile pentru a treia oară, în perioada 4-8 iunie 2008.

Astfel, în weekend, aveţi un motiv să săriţi peste obişnuitele grătare de la marginea Bucureştiului sau să nu vă îndreptaţi către munte sau mare: cel mai mare târg de carte din România, eveniment în cadrul căruia vor avea loc mai multe lansări de carte, iar toate materialele vor beneficia de reduceri simţitoare.

Bookfest se desfăşoară în pavilioanele 13-17 ale Complexului Expoziţional Romexpo, oferind astfel o suprafaţă mai mare de expunere faţă de anii trecuţi, adică 14.000 de metri pătraţi.

Una dintre noutăţile de anul acesta constă într-un pavilion dedicat în totalitate spaţiilor de animaţie create pentru evenimente şi dezbateri. O altă premieră pentru Bookfest 2008 este festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor din România, eveniment la care vor participa mai mult scriitori din România, dar şi din străinătate, printre care şi Orhan Pamuk, câştigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în 2006, dar şi Peter Esterhazy, Andrei Kurkov sau Irina Denejkina.

Tot o noutate este şi pavilionul special amenajat pentru evenimente şi dezbateri. Aici se va discuta despre experienţa feminină în comunism sau despre evoluţia vieţii politice din România, pornind de la diverse titluri care au dezvoltat aceste probleme.

Bookfest oferă un spaţiu de distracţie şi relaxare şi pentru copii, care se vor plictisi să-şi însoţească părinţii printre standuri. Puştii vor fi supravegheaţi şi distraţi de spiriduşi, zâne, feţi-frumoşi şi vor putea asculta poveşti.

Organizatorii au pregătit şi concursuri şi tombole pentru cei care vor trece pragul târgului. Anul acesta, intrarea costă 5 RON, suma va fi însă recuperată integral prin achiziţionarea unei cărţi. Cei care doresc să facă o trecere a literaturii de anul acesta sunt aşteptaţi sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între 10.00 şi 18.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite