"Carte de telefoane" comună pentru abonaţii de fix şi mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii vor putea beneficia, în cel mult doi ani de o carte de telefon comună pentru abonaţii companiilor de telefonie fixă şi mobilă. Noua carte va cuprinde informaţii ce vor include

Românii vor putea beneficia, în cel mult doi ani de o carte de telefon comună pentru abonaţii companiilor de telefonie fixă şi mobilă.

Noua carte va cuprinde informaţii ce vor include numerele de telefon şi anumite date de identificare ale abonaţilor tuturor furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului. Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a prezentat spre dezbatere publică un proiect de decizie care conţine regulile pe baza cărora instituţia va desemna un furnizor pentru acest tip de serviciu.

Surse din cadrul ANRCTI ne-au declarat că abonaţii serviciilor de telefonie, mobilă sau fixă, nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, pentru că nu vor fi obligaţi să îşi facă publice numerele de telefon. Clienţii vor avea dreptul de a decide, în mod gratuit, asupra includerii numerelor de telefon şi a datelor lor de identificare în registrele abonaţilor.

Totodată, aceste date vor putea fi verificate, rectificate sau eliminate la cererea abonaţilor, în mod gratuit. Cei de la ANRCTI spun că, în prezent, dreptul utilizatorilor finali din România de a avea acces la acest tip de registre şi servicii de informaţii nu este satisfăcut.

Această decizie vine în sprijinul celor care vor să afle datele utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă, alţii decât Romtelecom, pentru că în celebra "carte de telefoane" erau trecuţi doar abonaţii acestui operator. Actuala versiune a "cărţii de telefon" se va găsi, cel mai sigur, într-o variantă electronică.

La sfârşitul anului 2006, conform ANRCTI, numărul abonaţilor de telefonie fixă s-a ridicat la 3,86 milioane de clienţi, iar segmentul telecomunicaţiilor mobile a atras 17,4 milioane de utilizatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite