Carnea de porc şi oaie, în topul preferinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abatoarele şi gospodăriile populaţiei au sacrificat în 2006 mai mulţi porci şi oi, în timp ce numărul de vaci şi păsări sacrificate a scăzut. Subvenţia acordată pe cap de vacă a

Abatoarele şi gospodăriile populaţiei au sacrificat în 2006 mai mulţi porci şi oi, în timp ce numărul de vaci şi păsări sacrificate a scăzut. Subvenţia acordată pe cap de vacă a crescut interesul crescătorilor pentru creşterea efectivelor de animale, în timp ce reducerea sacrificărilor de păsări are la bază influenţele gripei aviare, care au temperat consumul. Astfel, în 2006, numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 12%, dar cu o creştere de 2,2% din punct de vedere al greutăţii în carcasă. Sacrificările de bovine în fermele industriale au înregistrat creşteri atât ca număr de capete (+16%), dar şi din punct de vedere al greutăţii în carcasă. Numărul păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă au scăzut cu 17,8%, respectiv cu 13,9%. În unităţile industriale s-au înregistrat creşteri cu 10,8% a numărului păsărilor sacrificate şi cu 9% la greutatea în carcasă. Anul trecut s-au tăiat în România cu 6,1% mai mulţi porci, care au fost mai grei cu 7,3% faţă de 2005. În unităţile industriale s-au tăiat cu 24% mai mulţi porci ca în 2005, care au fost mai grei cu 32%. Numărul total de oi şi capre sacrificate a crescut cu 9%, iar greutatea în carcasă - cu 7,3%. Greutatea medie în carcasă a crescut la toate categoriile de animale, ceea ce înseamnă practic creşteri de productivitate. Cea mai mare creştere a greutăţii în carcasă s-a înregistrat la bovine, de la 150 kg, în 2005, la 174 kg, în 2006. La porci, creşterea a fost de la 81,2 la 82,1 kg, iar la oi de la 9,3 la 9,9 kg.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite