Carnaj pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

alimentare.La revenirea pe banda de mers, a acroşat partea din stânga a cabinei camionului. şoferul acestuia a pierdut controlul volanului, a pătruns pe banda de urgenţă şi a intrat într-o

alimentare.
La revenirea pe banda de mers, a acroşat partea din stânga a cabinei camionului. şoferul acestuia a pierdut controlul volanului, a pătruns pe banda de urgenţă şi a intrat într-o dubiţă, Volkswagen Transporter, plină cu oameni, staţionată pe dreapta în urma unei probleme la motor. După al doilea impact, tirul s-a răsturnat peste Dacie. În urma izbiturii, dubiţa a fost aruncată la aproape 100 de metri de locul accidentului. şoferul Daciei şi al Volkswagenului au murit pe loc, împreună cu alţi patru bărbaţi care, aflându-se lângă microbuz, au fost spulberaţi de tir şi împrăştiaţi pe o rază de 200 de metri. Un alt bărbat a murit în ambulanţă, în drum spre Spitalul Floreasca din Capitală şi altul la Spitalul Judeţean Argeş, unde au fost transportaţi toţi supravieţuitorii accidentului. Cei 12 răniţi au fost internaţi la Terapie Intensivă. Trei copii au fost şi ei internaţi în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Conform poliţiei, majoritatea victimelor au rămas neidentificate, deoarece nu aveau asupra lor acte de identitate. Din primele cercetări s-a constatat că pasagerii dubiţei erau din Tulcea şi Babadag, iar şoferul era din Constanţa. Conducătorul Daciei era din Piteşti şi mai avea doar câţiva kilometri până acasă. Martorii accidentului spun că au trăit clipe de groază şi că nu au mai văzut un asemenea carnaj până acum. "Am văzut cum zburau oamenii în toate părţile. Accidentul s-a produs chiar în faţa noastră", spunea un şofer care a declarat că se afla la câţiva metri distanţă de maşinile care s-au făcut zob pe autostradă. Cei care prin minune au scăpat cu viaţă sunt încă în stare de şoc, dar îşi mai amintesc cum cei de lângă dubiţă au fost azvârliţi ca nişte frunze luate de vânt. Circulaţia pe banda Bucureşti-Piteşti a fost blocată mai bine de patru ore, pe sensul de mers Bucureşti-Piteşti, formându-se o coloană de maşini de aproape 5 kilometri.

Microbuzele morţii
Accidentul de luni seara urmează unei serii de tragedii rutiere care a provocat, în ultimele trei săptămâni, 14 decese. Pe 7 septembrie, lângă Bârlad, 12 oameni şi-au pierdut viaţa după ce microbuzul care îi transporta a intrat într-un autocar. Conform poliţiştilor, microbuzul nu deţinea licenţă pentru transport de persoane, fiind destinat mărfurilor. Un alt accident şocant s-a produs în noaptea de 28 spre 29 iulie, victime căzând trei tineri de 15 şi 16 ani. Unul dintre ei a fost decapitat în urma impactului dintre microbuzul în care călătoreau şi un tir. Accidentele au marcat negativ şi ultima lună a anului trecut. În noaptea de 12 spre 13 decembrie, o femeie a fost decapitată şi alţi opt pasageri ai unui microbuz au fost răniţi pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Tot în luna decembrie, accidentele în care au fost implicate microbuze s-au soldat cu 11 răniţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite