Carmen Avram - jurnal de reporter la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din metropola americană, Carmen Avram a realizat câteva reportaje de excepţie despre  românii care fac faţă cu succes crizei financiare. După zeci de transmisiuni şi reportaje peste Ocean,  s-ar putea spune că pentru Carmen Avram, America este a doua ţară.

Un român care vinde apartamente de lux în timp ce piaţa imobiliară se prăbuşeşte, o româncă vecină de cartier cu Beyonce şi P.Diddy.... Sunt câteva dintre personajele reportajelor realizate de Carmen Avram cu ocazia zilei de 1 Decembrie pentru PRO TV.

New Yorkul îi este familiar pentru că acolo merge cel mai des. Despre metropola americană spune că este “o lume aparte, cu oameni diferiţi de cei din America profundă şi cu un ritm de viaţă care nu are legătura cu restul continentului. Merg în SUA de 10 ani, nu destul de des pe cât mi-aş dori, dar suficient cât să mă încarc pozitiv.

La New York am mereu aceeaşi impresie: oraş perfect, populat cu oameni imperfecţi, dar asta face parte din farmecul locului.

Este senzaţional, amestecat, divers, una vezi în Manhattan, alta în Queens, altceva în Brooklyn. Manhattanul e o experienţă care trebuie trăita măcar o dată”. 

Pentru Carmen, e o tradiţie deja să meargă la spectacole pe Broadway. Oricâtă treabă ar avea, serile, măcar câteva, le rezervă pentru teatru şi musicaluri.

Infuzie de teatru

“Acum am văzut doar 4 piese. Am văzut «All My Sons», al lui Arthur Miller, în care jucau Katie Holmes şi John Lithgow, am văzut «Pescăruşul» cu Kristin Scott Thomas şi Peter Sarsgaard, «Equus», în care Daniel Radcliff demonstrează că a depăşit epoca Harry Potter şi că poate aborda roluri serioase pe Broadway, am văzut piesa «Aliens with Extyraordinary Skills» a Savianei Stănescu.

M-am dus puţin reticentă la piesă, eu având o problemă cu teatrul contemporan, însă a fost o încântare”, povesteşte despre infuzia de cultură pe care şi-o administrează.

Washington, ca un oraş de provincie

Washingtonul este opus New Yorkului: “Oraşul e frumos, dar plictisitor, se munceşte mult, oamenii se duc la culcare devreme şi n-ai să vezi niciodată agitaţie pe străzi după 8 seara. E capitala, dar e ca un oraş de provincie.

În afară de muzee, de Casa Albă şi de veveriţe, nu e nimic care să atragă la Washington.

Singura dată când am văzut lume pe stradă după miezul nopţii a fost când s-a anunţat rezultatul alegerilor prezidenţiale”, îşi aminteşte de penultima vizită în SUA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite