Cariere de succes: Codrut Nicolau, director de banca la 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In urma cu opt ani, Codrut Nicolau nu avea nici cea mai vaga idee ca va ajunge bancher. Intamplarea a jucat insa un rol important in viata actualului director de 31 de ani al Departamentului Corporate

In urma cu opt ani, Codrut Nicolau nu avea nici cea mai vaga idee ca va ajunge bancher. Intamplarea a jucat insa un rol important in viata actualului director de 31 de ani al Departamentului Corporate de la Banca UniCredit Romania.
Mentorul croat
"Dupa ce am terminat Facultatea de Relatii Internationale, mi-am dat seama ca nu aveam chef sa lucrez imediat", marturiseste zambind brasoveanul. Asa ca ideea de a pleca cu bursa in Croatia i-a suras, mai ales ca a avut si ocazia de a face practica intr-o banca moderna. Sansa lui s-a numit directorul diviziei internationale al unei banci croate. ,Un profesionist adevarat si un pedagog desavarsit care mi-a dirijat in mod decisiv cariera", spune Nicolau. Prima functie pe care a ocupat-o intr-o banca a fost de credit officer in Brasov, isi aminteste el primii pasi. A intrat intr-un sistem riguros, iar, la un moment dat, a simtit ca e momentul sa incerce si altceva - relationship manager intr-o banca internationala. Dupa inca doi ani in Brasov, a fost promovat in sucursala municipiului Bucuresti a Bancii Unicredit, pentru ca un an si jumatate mai tarziu sa ajunga director la sucursala Pitesti a bancii. Au urmat alte doua pozitii de director in sucursale din Bucuresti. Incepand cu vara lui 2005, brasoveanul a ajuns in centrala bancii. ,Practic, am avut ocazia sa lucrez in toate pozitiile-cheie dintr-o sucursala si sa cunosc banca in diferite stadii de evolutie. Pot sa spun ca in centrala ajung oamenii care au experimentat prima linie a bancii", spune Nicolau.
Face management participativ
Codrut Nicolau vine cu placere la munca, unde sta mai bine de zece ore pe zi. Lucreaza cot la cot cu cei 15 oameni pe care evita sa-i numeasca subordonati. ,Sunt colegii mei, bineinteles, cu respectarea ierarhiei si a diviziunii muncii. Peste tot pe unde am lucrat am fost adeptul managementului participativ, in care cred sincer ", explica Nicolau. El este ,avocatul" sucursalelor in centrala, una dintre persoanele care trebuie sa convinga managementul bancii ca propunerile de credit din teritoriu sunt bune. A avut sansa sa fie inclus in programul international ,Young Talents" - Master in Banking, organizat de catre banca pentru care lucreaza si desfasurat in Italia, in colaborare cu Bocconi University. ,In primul rand, automotivarea este foarte importanta pentru mine. Ambianta in care lucrez este placuta si imi place ceea ce fac", spune Codrut Nicolau.

Ce i-a oferit banca pentru dezvoltarea carierei
- conditii de munca si dezvoltare profesionala, plan de cariera
- traininguri inclusiv in cadrul Grupului UniCredit, programe de dezvoltare manageriala (Young Talents Program, Credit Master)
- prime, bonusuri in functie de performanta, acces la servicii medicale in sistemul privat, cafeteria plan sau tichete de masa
- conditii de recreere, teambuilding

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite