Cariera muzicala in scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NeluTu Trandafir, din Titirlesti-Baia de Arama, traieste intr-un scaun cu rotile. Si tot din scaunul cu rotile interpreteaza cantece de muzica populara. La editia a XVIII-a a Festivalului Viei si

NeluTu Trandafir, din Titirlesti-Baia de Arama, traieste intr-un scaun cu rotile. Si tot din scaunul cu rotile interpreteaza cantece de muzica populara. La editia a XVIII-a a Festivalului Viei si Vinului din Vanju Mare - Mehedinti, desfasurat recent, Nelutu Trandafir a obtinut premiul I.
Nelutu povesteste ca la varsta de 24 ani, pe cand era inca flacau, mergea pe ruta Motru - Targu Jiu la volanul unui autocamion. Ca sa evite impactul cu 3 copii ce-i aparusera in fata pe sosea, s-a infipt intr-un stalp electric de inalta tensiune. In urma prabusirii, stalpul i-a fracturat coloana vertebrala. A urmat aproape un an de zile de trambalari prin spitalele din Craiova, Bucuresti, Targu Jiu, Arad, in urma carora medicii l-au ingrijit cum au putut, apoi au dat verdictul: restul vietii il va trai in scaunul cu rotile. Obisnuit sa doi-neasca si sa cante de mic copil, Nelutu se afla la "Doina Gorjului" inainte de accident. In 1991, dupa ce s-a vazut in scaunul cu rotile, nu s-a lasat pagubas, ci a incercat sa apara din nou pe scena, insa nu a avut sorti de izbanda. "La Festivalul "Munte, munte, brad frumos" din acel an, din Baia de Arama, directorul de la Cultura de atunci, Mite Maneanu, mi-a dat de inteles ca este o rusine sa apar in carucior pe scena. M-a deprimat si de atunci mi-am gasit o orchestra cu care am inceput sa cant pe la nunti si botezuri", povesteste Nelu Trandafir. El spune ca tocmai in anul 2002, cand a fost impulsionat de vioristul Nicolae Chiasna, si-a luat inima in dinti si s-a prezentat la preselectia Festivalului "Munte, munte, brad frumos". "Acolo am dat de un om minunat, directorul Virgil Breazu, care mi-a zis ca voi canta cu gura, nu cu caruciorul si m-a acceptat. De atunci am participat la multe festivaluri, sunt laureat si am unsprezece premii diferite. Pentru mine conteaza foarte mult participarea, si nu valoarea premiilor. Cantecul pentru mine este o descatusare si o pasiune pe care o fac cu sufletul curat pentru oameni", ne-a mai spus Nelutu Trandafir.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite