Caricaturile controversate au ajuns în Realitatea de Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatele caricaturi ale Profetului Mahomed sunt, de ieri, de vânzare şi la tarabele din Ardeal. Deşi necunoscută pentru mulţi, publicaţia care le-a tipăit este condamnată la unison de

Controversatele caricaturi ale Profetului Mahomed sunt, de ieri, de vânzare şi la tarabele din Ardeal. Deşi necunoscută pentru mulţi, publicaţia care le-a tipăit este condamnată la unison de majoritatea ziariştilor din Bistriţa.
Caricaturile celebre ale Profetului Mahomed au apărut în ediţia din februarie a publicaţiei regionale lunare Realitate de Bistriţa, Gherla şi Dej, difuzată în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Publicaţia alocă un spaţiu considerabil caricaturilor, alăturând o copie după pagina originală a cotidianului danez şi un articol de opinie al directorului publicaţiei, Alexandru Petria. Acesta susţine că ziariştii nu trebuie să cedeze în faţa intoleranţei, dar nici s-o practice, şi că teama presei de represalii dă apă la moară extremiştilor. Deşi nu încurajează jignirea credinţei, Petria susţine că avem datoria să nu facem sluj în faţa nimănui, timoraţi de ameninţări. Petria ne-a declarat că nu a ezitat să reproducă nici un moment caricaturile, dar publicaţia sa fiind lunară, a ratat ocazia de a fi primul de pe piaţa românească.
Colegii de la publicaţiile locale au luat imediat atitudine, exprimându-şi rezerva faţă de publicarea caricaturilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite