Care e legătura dintre aurul de la Roşia Montană şi aurul din rezerva BNR?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la televiziunea naţională, că susţine realizarea proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană, argumentându-şi punctul de vedere pe baza faptului că la BNR vor ajunge circa 100 tone de aur în următorii ani.

Eugen Rădulescu, oficial BNR, e de altă părere. Acesta a declarat că majorarea rezervei de aur ar avea doar un efect psihologic, putând fi considerată numai ca un mic element de sprijin, un factor de stabilitate şi securitate, pentru perioadele de criză. Un discurs similar a avut şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care, în urmă cu câţiva ani, declara că nu intenţionează să mărească rezervele de aur, implicarea în proiectul Roşia Montana fiind inutilă.  

Cum ar putea fi explicată intervenţia subită şi neaşteptată a preşedintelui, în problema spinoasă a exploatării aurifere de la Roşia Montană? O explicaţie ar fi presiunea, din ce în ce mai mare, a grupurilor de interese care au sesizat creşterea ameţitoare a preţului la aur, în ultima perioadă. O altă explicaţie, care vine în completarea precedentei, ar fi ipoteza că preţul aurului e o bulă speculativă care stă să se spargă.

Click aici şi spune şi tu care e legătura dintre aurul de la Roşia Montană şi aurul din rezerva BNR


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite