Cardurile pentru generaţia Internet, la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi adolescenţi solicită cardurile bancare pentru a efectua plăţi pe internet Să ai card a devenit o modă în rândul adolescenţilor. Astfel de instrumente sunt folosite tot

Tot mai mulţi adolescenţi solicită cardurile bancare pentru a efectua plăţi pe internet

Să ai card a devenit o modă în rândul adolescenţilor. Astfel de instrumente sunt folosite tot mai mult de tineri pentru a efectua plăţi la comerciant, dar mai ales pe internet.

Cardurile bancare au intrat, alături de telefoane, mp3 player-uri şi camere foto, în categoria gadget-urilor nelipsite din rucsacul oricărui adolescent. Şi dacă înainte cardurile folosite de tinerii sub 18 ani aparţineau părinţilor, băncile s-au gândit să ofere astfel de produse special destinate lor.

BCR, BRD, Banca Transilvania şi OTP Bank sunt instituţiile bancare de pe piaţa românească ce au lansat carduri de debit pentru minorii care au peste 14 ani.

Plăţile pe internet, un atu

Cei mai mulţi dintre adolescenţi îşi doresc să aibă propriul card pentru a putea efectua plăţi pe internet. În condiţiile în care 22% din utilizatorii de internet sunt tineri până la 17 ani, această tendinţă este lesne de înţeles. Astfel, cardurile VISA Electron Junior de la BCR şi VISA Electron Junior Plus de la OTP Bank au facilitatea de a efectua plăţi pe internet.

Cu cardul Cirrus Sprint oferit de BRD adolescenţilor, plăţile pe internet pot fi făcute doar pe anumite site-uri, în timp ce cardul co-branded Euro<26 de la Banca Transilvania nu permite astfel de operaţiuni. Toate cele patru tipuri de carduri puse la dispoziţia tinerilor de către băncile menţionate pot fi folosite atât în ţară, cât şi în străinătate.

Dobânzi mai mari, comisioane mai mici

În plus, băncile acordă tinerilor şi o serie de facilităţi în utilizarea cardurilor special dedicate lor. La BRD, de exemplu, se oferă o dobândă de 3% pe an la disponibilităţile din cont, faţă de 0,1% pe an, dobânda practicată la un card clasic.

La BCR, pentru retragerea de numerar de pe un card VISA Electron Junior nu se percepe comision. De asemenea, cardul oferit de OTP Bank are comision zero indiferent dacă se plăteşte la magazin sau pe internet, în ţară sau în străinătate.

În plus, nu se percepe taxă de administrare în primul an. Banca Transilvania oferă pentru un astfel de card o asigurare medicală de călătorie şi reduceri în reţeaua de comercianţi EURO<26 din România şi Europa.

Totuşi, există şi unele constrângeri. Pentru a avea propriul card, adolescentul are nevoie de acordul părintelui/tutorelui la emiterea acestuia.

În plus, la BCR, odată cu emiterea instrumentului de plată, părintele poate opta pentru una dintre cele patru variante de limită zilnică pentru retragerea maximă de numerar (de la 10 lei la 3.000 lei) şi pentru plăţile efectuate la comercianţi (50 lei, 100 lei, 300 lei sau nelimitat).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite