Cardiacii braşoveni vor fi plimbaţi între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în 2005 Secţiile de Cardiologie s-au mutat în Spitalul Tractorul, acum s-a decis ca ele să revină la Spitalul Judeţean.

Pentru că nu există suficient spaţiu, o secţie de 65 de paturi va fi în Judeţean, iar alta, de 45 de paturi „pentru cazurile uşoare“, va fi la Spitalul Astra. Medicii din urgenţă ar urma să decidă care din pacienţi nu sunt în stare gravă şi pot fi mutaţi la unitatea Astra. Nimeni însă nu poate garanta că un caz aparent „uşor“ nu se poate agrava peste noapte. Un bolnav s-ar putea trezi în situaţia să fie plimbat între cele două spitale.
 „Comisia Medicală a decis că separarea Cardiologiei de restul spitalului a fost o greşeală şi este obligatorie mutarea ei înapoi. Secţia va reveni la Judeţean, iar cealaltă va merge la Astra. Aparatura se va împărţi în mod egal. Suntem în curs de achiziţionare a aparaturii pentru Terapie Intensivă, iar mutarea se va face în cursul acestei luni”, a spus dr. Marius Neculoiu, director medical la Spitalul Judeţean Braşov.
Probleme pentru bolnavi
Mutarea Cardiolgiei va bulversa activitatea Spitalului Judeţean. În primul rând, Unitatea de Primire Urgenţe va fi foarte aglomerată având în vedere numărul mare de urgenţe cardiace la Braşov. Astfel, un pacient, care are o problemă mai puţin gravă, va aştepta cu orele până când va fi văzut de un medic. Mutatea Cardiologiei la etajul I în aripa renovată va duce la comasarea celor două Secţii de ortopedie într-o singură aripă. Acest lucru va face ca pacienţii să stea şi câte zece în saloane. Dacă spitalul va dori să respecte normele europene, atunci va tăia din numărul de paturi şi astfel vor fi trataţi mai puţini pacienţi şi s-ar putea ajunge chiar şi la liste de aşteptare. Ortopedia este printre secţiile cu cele mai multe intervenţii efectuate lunar.
Aripa mare nu se renovează
După ce aproape un an bolnavii, internaţi la Judeţean, au stat câte zece în saloane pentru ca aripa mică să fie renovată, pentru moment lucrările s-au oprit. Aripa mare rămâne aşa cum arăta acum zece ani, lucru care îi deranjează pe oameni. Practic, toţi plătesc contribuţie la sănătate, iar acum unii vor sta în aripa renovată în condiţii de lux, iar alţii în paturile vechi şi în saloanele cu vopsea în ulei. Motivul? Nu sunt bani. „Aripa mare nu se va renova în acest an. Avem un buget mic. Să vedem ce fonduri vor veni de la Consiliul Judeţean”, a adăugat dr. Marius
Neculoiu.
Braşovenii care până acum mergeau la fizioterapie în Spitalul Astra trebuie să ştie că în câteva săptămâni vor primi tratament la Tractorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite