"Caravana clătitelor", reînviată după 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

decembrie 1989, a sărbătorit acest obicei în preajma Lăsării Secului după calendarul Bisericii Evanghelice. Fasching - care se traduce carnaval în limba română - este inedit prin faptul că

decembrie 1989, a sărbătorit acest obicei în preajma Lăsării Secului după calendarul Bisericii Evanghelice. Fasching - care se traduce carnaval în limba română - este inedit prin faptul că locuitorii prepară clătite pe care le oferă trecătorilor.
Într-o căruţă frumos împodobită a fost improvizată o bucătărie: o butelie cu gaz şi un aragaz. Aşa că mulţi trecători au avut ocazia să mănânce clătite gătite pe loc. Caravana a traversat întreaga comună şi a oprit toţi şoferii care au trecut prin zonă şi le-a oferit o clătită.
Bineînţeles, toţi cofetarii de ocazie au fost premiaţi de reprezentanţii Asociaţiei Bucătarilor. Nu a existat un regulament, însă delicioasele clătite i-au convins pe maeştrii bucătari că efortul celor implicaţi în această manifestare trebuie răsplătit. Iar participanţii au avut cu ce se delecta: torturi din clătite, specialităţi umplute cu varză sau cu carne şi nelipsitele clătite umplute cu miere sau cu dulceaţă de casă.
Tinerii şi-au pregătit măştile pentru carnaval încă de vineri seară. Accesul la bal s-a făcut cu o singură condiţie: participanţii - copii sau bătrâni - au intrat alunecând pe un tobogan special. Muzica şi jocurile specifice au făcut deliciul tuturor, după o perioadă de întrerupere de 15 ani. Colegiul Naţional "Johannes Honterus", grupul "Corona" şi ansamblul german din Coldea au asigurat calitatea spectacolului. Distracţia a durat până duminică în zori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite