Caralicea şi Greblă au primit locuri de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Greblă
Toni Greblă

Revoluţionarii continuă să se bucure de numeroase privilegii oferite de statul român chiar şi la 22 de ani de la Revoluţie.

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat atribuirea gratuită a mai multor locuri de veci unor revoluţionari, printre care şi Toni Greblă (foto), senator PSD şi fost prefect al judeţului Gorj, şi Gheorghe Caralicea, şi el fost prefect de Gorj.

Revoluţionarii gorjeni au poftit, de fapt, la terenuri şi spaţii comerciale, dar autorităţile locale nu le-au putut oferi decât parcele în cimitir. „Domnul Caralicea a depus o solicitare în numele mai multor membri ai asociaţiei de revoluţionari pe care o conduce. Am avut şi o întâlnire cu ei, iar dânsul mi-a solicitat verbal, pentru dumnealui, şi 10.000 de metri pătraţi de teren intravilan, precum şi 600 de metri pătraţi în centrul oraşului pentru a-şi face un spaţiu comercial. I-am spus că nu avem terenuri disponibile, singura solicitare scrisă fiind cea privitoare la locurile de veci", a declarat, pentru Mediafax, Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Între cei 17 revoluţionari blagosloviţi cu locuri de veci se mai află fostul deputat PSD Scarlat Iriza, precum şi alţi oameni de afaceri posesori de certificate. Senatorul Toni Greblă susţine că nu are nevoie de locul de veci şi că solicitarea nu a fost făcută de el, ci de asociaţia de revoluţionari din care face parte.

„Nu am nevoie de loc de veci"

„Am certificat de revoluţionar, dar îl ţin ca amintire. Nu am beneficiat de niciun drept de pe urma lui, nici măcar de scutirea de impozit pe locuinţă. Nu am nevoie de acest loc de veci şi nici nu vreau să am nevoie prea curând", a declarat Greblă. Aşa-numita revoluţie de la Târgu-Jiu nu a fost altceva decât o manifestare paşnică a bucuriei faţă de prăbuşirea lui Ceauşescu, pe 22 decembrie 1989, imediat ce la televizor s-a anunţat fuga dictatorului. În oraşul lui Brâncuşi nu s-a tras niciun foc de armă şi nu au existat victime. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite