Caracatiţa "asigurărilor VIP"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au ridicat de la fostul consultant financiar Allianz-Ţiriac, Mihaela Ion, un jurnal în care erau notaţi cei 120 de clienţi păgubiţi. În jurnal erau trecute datele

Anchetatorii au ridicat de la fostul consultant financiar Allianz-Ţiriac, Mihaela Ion, un jurnal în care erau notaţi cei 120 de clienţi păgubiţi.

În jurnal erau trecute datele clienţilor, dobânda promisă acestora şi ziua scadenţei. Potrivit unor surse judiciare, în acest moment este în curs o expertiză grafologică, pentru a identifica cine a făcut însemnările în caiet, în condiţiile în care la jurnal a avut acces şi asistenta Mihaelei Ion, Monica Minea. Înşelăciunea a adus daune de 5 milioane de euro societăţii de asigurări Allianz-Ţiriac.

Aceleaşi surse ne-au declarat că din reţeaua care ar fi indus în eroare clienţii Allianz-Ţiriac, alături de Mihaela Ion ar mai fi făcut parte Alin Haită, manager de agenţie la Allianz-Ţiriac, Andrei Grosoşiu, general STS, Bogdan Gheorghe, fost ofiţer STS, în prezent cadru militar în rezervă, şi Marius Pădureanu, key account la Vodafone România.

Rolul lor ar fi fost să aducă clienţi "VIP", cărora le promiteau poliţe de asigurare fictive, care uneori ajungeau la dobânzi de 7%/zi sau 15% pe săptămână. Când venea data scadenţei, iar oamenii doreau să-şi retragă banii, Mihaela Ion, singura care ţinea legătura cu clienţii, făcea o ofertă cu o dobândă de nerefuzat, doar pentru clienţi fideli, şi se prelungea perioada depunerii.

Păgubiţii susţin că actele semnate purtau antetul Allianz-Ţiriac, iar contractele erau semnate în biroul Mihaelei Ion, din sucursala din Piaţa Unirii a Allianz-Ţiriac.

Clienţii, racolaţi la simpozioane

Anchetatorii au observat că viitorii clienţi erau racolaţi la diverse simpozioane sau cursuri de training. Cei cinci au adus în schemă şi alţi parteneri de afaceri sau prieteni.

Astfel, Marius Pădureanu a adus mai mulţi colegi de la Vodafone România: Adrian Georgescu, George Moroianu, Ovidiu Pîsleanu-Săvinescu, Alina Mihalcea. Roxana Palade, de la BRD, i-ar fi adus "în schemă" pe Mihaela şi Sorin Ivaşcu, şeful Resurse Umane din SRI. Mama Mihaelei Ivaşcu, care a cumpărat şi ea o asigurare, este prim grefier la Tribunalul Ploieşti.

Datorită prejudiciului mare, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DNA. Alături de Mihaela Ion, în acest moment mai sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu: Monica Minea, fost asistent manager a acesteia, Alin Haită, manager agency la Allianz-Ţiriac, şi Mariana David, colaboratoare a Orange România.
Teodor Biriş, ţeapă de 100.000 de euro

Una dintre persoanele păcălite cu o majorare substanţială a procentului de investire este Teodor Biriş, fostul primar al localităţii Snagov. El a depus 100.000 de euro, una dintre cele mai mari sume depuse de cei 120 de păgubiţi. Biriş ar fi trebui să primească înapoi, conform ofertei Mihaelei Ion, 168.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite