Capul reţelei de traficanţi de carne vie, afaceri cu fonduri APIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Dănuţ Cozma (26 de ani) a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia de trafic de persoane minore şi adulte de pe urma cărora ar fi obţinut peste un milion de euro, a fost dus în faţa instanţei Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

El este reţinut altături de alte cinci persoane din Oneşti şi Bucureşti, care ar fi înşelat şi traficat femei în Germania şi Italia. Victimele erau racolate din judeţele Bacău, Neamţ, Vaslui, Giurgiu şi Capitală. Dănuţ Cozma a fost „personajul principal" într-o anchetă de presă publicată în urmă cu patru zile în ziarul „Adevărul" în care se relata faptul că interlopul a obţinut de la Primăria Podu Turcului 50 de hectare de teren de păşunat şi va încasa de la Agenţia de Plăţi pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) 15.000 de lei. Contractul cu Primăria Podu Turcului este semnat pentru următorii 10 ani, cu posibilitatea de prelungire până la 15 ani. Cozma a intrat în atenţia sătenilor în urmă cu doi ani, când a tras cu pistolul, chiar în centrul comunei.

Şi-a trecut mama pe acte

Una dintre condiţiile impuse de consiliile locale pentru concesionarea păşunilor a fost ca agricultorii care obţin subvenţii de la UE prin APIA să aibă domiciliul în aceeaşi comună cu imaşul. Acesta este motivul pentru care Cozma a decis ca pe acte să fie trecută mama sa, Enuţa Găitan, care are casă chiar în centrul localităţii şi este fosta femeie de casă a primarului comunei, Gabriela Iacobescu. Cum Găitan nu a avut în viaţa ei oi, capre sau vaci, fiul Dănuţ i-a adus peste 350 de animale tocmai din Vaslui, unde avea socrul său o stână. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite