Capitala va avea servicii civilizate pentru permise şi înmatriculări de-abia peste un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul sediu din Pipera va putea face faţă unui flux de 3.500 de persoane pe zi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Bucureşti va avea, începând

Viitorul sediu din Pipera va putea face faţă unui flux de 3.500 de persoane pe zi

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Bucureşti va avea, începând cu anul 2008, un nou centru administrativ, construit la standarde europene. Noul sediu, localizat pe Şoseaua Pipera nr. 49, va dispune de 70 de ghişee pentru public, de poligoane pentru examinări auto şi spaţii de parcare, dar şi de un parc şi o cantină unde publicul va putea să servească masa. De asemenea, centrul va fi prevăzut cu o unitate de confecţionare a plăcilor de înmatriculare, cu săli de examinare a candidaţilor la obţinerea permisului de conducere, precum şi cu numeroase spaţii de lucru cu clienţii.

Laser pentru permisele de conducere

Sediul cu pricina va putea face faţă unui flux de 3.500 de persoane pe zi, excluzând cei 200 de angajaţi. Permisele de conducere auto vor fi emise prin gravare cu laser, iar plăcile cu numere de înmatriculare vor fi confecţionate prin tehnologia "hot sampling". "Centrul administrativ pentru producerea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, evidenţa vehiculelor, permise de conducere şi examinare auto", după denumirea întreagă, va avea o suprafaţă totală de peste 12.000 mp şi un volum de 44.000 mc. Construcţia va lua forma literei "U", urmând să fie realizată din patru tronsoane separate. Pentru securitate, vor exista trei puncte de control, dotate cu barieră, şi cu un sistem de supraveghere video pentru interior. Noul centru a fost gândit ca urmare a creşterii parcului auto din Capitală, dar şi pentru a stopa fenomenul cozilor interminabile de la ghişeele DRPCÎV, dispersate în trei locaţii şi nedimensionate la nivelul solicitărilor populaţiei. Finalizarea lucrărilor pentru imobilul situat pe Şoseaua Pipera are un termen de 12 luni calendaristice. Realizatorul lucrărilor este SC Aedificia Carpaţi SA Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite