Capitala ridică ştacheta salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venitul lunar mediu net în Bucureşti este de 771 de euro, cu aproximativ 300 de euro mai mult decât în restul judeţelor din sudul ţării Domeniile cele mai căutate sunt marketingul şi

Venitul lunar mediu net în Bucureşti este de 771 de euro, cu aproximativ 300 de euro mai mult decât în restul judeţelor din sudul ţării

Domeniile cele mai căutate sunt marketingul şi vânzările, însă cele mai mari salarii sunt în domeniul software.

Cele mai bine plătite joburi în Bucureşti sunt în domeniul telecomunicaţiilor, ajungând până la 10.000 de euro pe lună, iar salariul mediu ajunge la 885 de euro.

Câştig dublu în Bucureşti

Următoarea poziţie este ocupată de către domeniul IT unde salariul poate ajunge la 8.000 de euro. Media pe lună este de 1.197 de euro. Pe locul trei se situează vânzările, unde un angajat câştigă 813 euro lunar.
Potrivit unui studiu realizat de compania de recrutare Bestjobs, la care au participat 10.000 de angajaţi din România, acestea sunt salariile reale practicate de angajatori. Comisia Naţională de Prognoză oferă însă alte cifre, mai mici.

Constantin Ferseta, directorul de marketing al Neogen, proprietarul site-ului bestjobs.ro, spune că veniturile cresc în funcţie de domeniu, oraş, companie şi experienţă. "Salariile în provincie sunt cu aproximativ 50% mai mici decât în Capitală. Cu cât oraşul este mai mic cu atât diferenţa este mai mare", a explicat Ferseta.

Venit de 87.000 de euro, la Braşov

Un braşovean a declarat pentru luna iulie venituri brute de 309.747 lei, adică aproximativ 87.000 de euro. Acesta activează la o firmă de valorificare a materialelor recuperabile. Pe următorul loc la venituri brute lunare, în iulie, se află un manager de vânzări în domeniul auto, cu 87.766 lei.

De trei ori cât premierul

Cel mai mare salariu din Craiova îl avea în luna august fostul director al Complexului Energetic Craiova, liberalul Ion Dinulescu. El primea 38.000 de lei brut, adică peste 10.400 de euro. Premierul Tăriceanu câştigă 8.357 lei pe lună, adică o treime din salariul lui Dinulescu.

Cel mai mare salariu încasat la Galaţi se ridică la 40.000 de euro pe lună şi este primit de un manager străin din domeniul metalurgiei. Pe locul 2 se află tot un angajat din domeniul prelucrării metalelor, care câştigă lunar 38.000 de euro. (Au mai contribuit Sebastian Dan, Costel Crângan, Irma Huculici)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite