Capitala rămâne fără adăpostul pentru câini din comuna Chiajna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sediul Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) din comuna ilfoveană Chiajna se va închide săptămâna aceasta din cauza unor neînţelegeri cu proprietarul terenului. "Îl

Sediul Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA) din comuna ilfoveană Chiajna se va închide săptămâna aceasta din cauza unor neînţelegeri cu proprietarul terenului.

"Îl vom închide pe 19 septembrie, dar vom deschide unul în Mihăileşti. Nu ştiu data exactă când vor începe lucrările la noul sediu", a spus Simona Panaitescu, directorul ASA. Ea a adăugat că "nu era rentabil să plătim aproximativ 12.000 de euro chirie pentru un sediu care nu era conform cu regulile impuse de Uniune".

Cei peste 300 de câini de la Chiajna au fost daţi asociaţilor care se ocupă de protecţia animalelor, însă maidanezii care se află în prezent pe străzile Capitalei nu vor mai fi ridicaţi de hingheri. Asta din cauză că singurul adăpost al municipalităţii, aflat pe bulevardul Theodor Pallady, este deja plin.

"În Capitală există în acest moment aproape 30.000 de maidanezi. Dacă nu îi sterilizăm, riscăm să avem în primăvară aproape 50.000 de câini fără stăpân", a spus Kuki Bărbuceanu de la organizaţia Vier Pfoten.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite