Capitala - un milion de masini la doua milioane de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nervi, injuraturi, ambuteiaje, intrari pe contrasens, asa arata traficul in Capitala. Un drum de cinci kilometri, care acum cativa ani se parcurgea in 20 de minute, se face acum in mai bine de o

Nervi, injuraturi, ambuteiaje, intrari pe contrasens, asa arata traficul in Capitala. Un drum de cinci kilometri, care acum cativa ani se parcurgea in 20 de minute, se face acum in mai bine de o ora. Autoritatile recunosc ca, in doi ani, Bucurestiul se va sufoca daca proiectele de largire a bulevardelor si de constructie a unor pasaje nu vor fi finalizate. La cele aproape 850.000 de masini care sunt acum in Capitala se vor mai adauga, anul viitor, 15%, ceea ce inseamna ca, in 2007, numarul autovehiculelor din Capitala "va sari" de un milion. Edilii Capitalei au proiectat mai multe pasaje. Unul va fi in zona Aerogarii, pentru preluarea masinilor care intra in Bucuresti, spune primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Si Soseaua Colentina va fi supratraversata de un pasaj, promite edilul sectorului 2, Neculai Ontanu. Se mai planuieste largirea la patru benzi a Soselei Pipera si crearea unui pasaj in zona Obor, pe Soseaua Stefan cel Mare. Nici primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu, nu vrea sa se lase mai prejos, mai ales ca Planul Urbanistic General al Capitalei da ca sigura in zona de sud o legatura intre Soseaua Oltenitei - zona intersectiei Constantin Brancoveanu - si Soseaua Giurgiului, in zona strazii George Bacovia. In sectorul 6, pe langa Lacul Morii, se va crea o artera ce va prelua masinile ce vin dinspre autostrada Bucuresti-Pitesti, ocolindu-se bucla de la Lujerului, spune Ovidiu Cordoneanu, arhitect-sef. Alte doua strazi vor apare in zona Podului Cotroceni. In prezent, finantarea proiectelor nu e inclusa in buget. Costul largirii bulevardelor si al pasajelor trece de un miliard de euro.

Bucurestiul modern costa 2,8 miliarde de euro
,Toate proiectele munici-palitatii ar putea fi puse in aplicare daca ar exista suma de 2,8 miliarde de euro. Avem capaci-ta-tea de a obtine aceste resurse, fie din credite externe, fie din emisiuni de obligatiuni pe piata de capital. Pana in 2007, Bu-cu-restiul trebuie sa aiba aceste resurse pentru rezolvarea prin-cipalelor probleme,, spune primarul general, Adriean Vi-dea-nu. In prezent, resursele atrase sunt de 1,1 miliarde de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite