În Capitală au loc 200 de tamponări pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un sfert din tamponările produse în România au loc pe arterele Capitalei. Poliţiştii spun că principalele cauze ale accidentelor uşoare sunt neacordarea de prioritate şi viteza

Aproape un sfert din tamponările produse în România au loc pe arterele Capitalei. Poliţiştii spun că principalele cauze ale accidentelor uşoare sunt neacordarea de prioritate şi viteza excesivă. Datele statistice arată că, anul trecut, în Capitală s-au produs 70.000 de tamponări, adică aproximativ 200 de maşini s-au lovit zilnic pe străzile bucureştene.

Şoferii spun că acest lucru se întâmplă atât din cauza traficului supraaglomerat, dar şi pentru că pe cel puţin o treime din străzile Capitalei se execută lucrări, iar celelalte sunt pline de gropi. În plus, vehiculele destinate transportului în comun au devenit insuficiente, iar bucureştenii preferă să circule cu autoturismul propriu.

Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră, sectoarele 1 şi 2 sunt în topul zonelor cu cele mai multe accidente uşoare. De la începutul acestui an şi până în prezent, în Bucureşti au fost înregistrate aproximativ 9.000 de tamponări. Potrivit BPR, "acestea au cunoscut un trend descendent, datorită vremii bune, fără precipitaţii abundente, dar şi datorită noilor prevederi legale ale Codului Rutier, intrate în vigoare încă de la 1 decembrie 2006, şi a numeroaselor campanii de conştientizare a participanţilor la trafic".

Cele mai periculoase străzi

Conform unei statistici realizate anul trecut, cele mai periculoase artere ale Capitalei, din perspectiva siguranţei rutiere, sunt:

- Şoseaua Colentina, unde anul trecut s-au produs 11 accidente cu doi morţi şi 10 răniţi grav

- Şoseaua Pantelimon: nouă accidente grave, soldate cu un mort şi nouă răniţi grav

- Calea GriviŢei: nouă accidente, un mort şi opt răniţi grav

- Bulevardul TimiŞoara: opt accidente grave în urma cărora trei oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi grav

- Drumul Taberei: şapte accidente grave, soldate cu decesul a doi oameni şi rănirea gravă a altor patru

- Bulevardul Basarabia: şapte accidente grave, în care au murit două persoane, alte opt fiind rănite grav

- Şoseaua Kiseleff: şapte accidente grave, doi morţi şi cinci răniţi grav

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite