Capitala, fresh de Florii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekendul acesta avem parte de prima zi de primăvară autentică. Sărbătoarea de Florii vine cu mai multe evenimente care vă vor ţine cu siguranţă departe de casă. În timpul zilei vă

Weekendul acesta avem parte de prima zi de primăvară autentică. Sărbătoarea de Florii vine cu mai multe evenimente care vă vor ţine cu siguranţă departe de casă. În timpul zilei vă veţi putea delecta la Târgul de Florii, ce are loc la Muzeul Ţăranului Român.

Aici, sâmbătă şi duminică, meşteri, meşteşugari, negustori şi breslaşi din toată ţara vor expune icoane, ouă încondeiate, pristolnice, scoarţe şi blide, linguri, ibrice de alamă, împletituri, cusături şi înflorituri. Nici gurmanzii nu sunt uitaţi.

Astfel, bucătăresele cele mai pricepute vă vor oferi spre gustat tot ce înseamnă mâncare tradiţională de Paşti, de la ouă încondeiate, pite armâneşti cu praz, brânză şi ou, cozonaci, colaci sau tot feluri de prăjiturele. Meşterii băuturilor de casă au pregătit tot cu această ocazie o grămadă de tipuri de licori tradiţionale precum ţuica sau sucurile.

După ce terminaţi cu plimbarea prin Muzeul Ţăranului Român vă puteţi delecta la un concert de zile mari susţinut de Anca Parghel Band şi Orchestra Naţională de Folclor, la Palatul Naţional al Copiilor, duminică, pe 20 aprilie, începând cu ora 19.00.

Cu această ocazie veţi putea asculta nu numai genul care a făcut-o cunoscută pe Anca Parghel dar şi muzică folclorică originală şi muzică uşoară. Acest spectacol urmăreşte stabilirea unui eveniment muzical tradiţional ce va avea loc anual şi care se va intitula "Concertul de Florii", după modelul Concertului de Anul Nou de la Viena.

Biletele costă 50 de RON şi se pot cumpăra de pe site-ul www.bilete.ro sau din magazinele Diverta din Mall Vitan, Mall Plaza, Magazinul Unirea şi Scala.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite