Capitala - blocata de camioane, basculante si betoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de auto vehicule de tonaj greu apartinand Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Constructii (ATRC) au marsaluit, ieri dimineata, prin partea de nord a Bucurestiului. In sunet de

Aproximativ 100 de auto vehicule de tonaj greu apartinand Asociatiei Transportatorilor Rutieri din Constructii (ATRC) au marsaluit, ieri dimineata, prin partea de nord a Bucurestiului. In sunet de claxoane, ei au cerut ridicarea interdictiei de circulatie pe DN1 (E 60), pana la Brasov, pentru masinile mai grele de 7,5 t. Coloana de masini, plecata dis-de-dimineata din comuna Otopeni, a ajuns la sediul Guvernului blocand circulatia din aceasta zona. Augustin Hagiu, purtatorul de cuvant al Asociatiei, a precizat ca doar 50 de autovehicule au ajuns in Piata Victoriei, restul, conform protocolului incheiat cu jandarmeria, stationand in zona Pietei Charles de Gaulle. Surse din Ministerul de Interne ne-au declarat ca oficialii Primariei Capitalei au incercat, ieri, sa-i faca pe transportatori sa renunte la trecerea prin oras, dar fara succes. De altfel, si politia a facut acelasi demers, incercand sa evite paralizarea traficului. In timp ce coloana de autovehicule dadea ocol Pietei Victoria, reprezentantii transportatorilor stateau pe la usile Guvernului, asteptand sa fie bagati in seama de cineva. In lipsa premierului, plecat pentru o zi la Stockholm, functionarii si-au abandonat mai greu programul lejer pentru a primi delegatia celor care le claxonau pe sub geamuri. Dupa vreo 25 de minute, seful pazei a adus vestea ca Vasile Nistor, secretar de stat pentru Dialog Social, este dispus sa primeasca memoriul protestatarilor. In urma discutiilor avute cu oficialul, Augustin Hagiu ne-a declarat ca s-a ales cu promisiunea unei intalniri cu reprezentantii ministerelor Transporturilor si de Interne, saptamana viitoare.

Ministerul Transporturilor a dat in judecata protestatarii
Organizatorii marsului motorizat de ieri nu au avut toate autorizatiile legale prevazute prin lege, afirma ministrul Dobre, adaugand ca a fost deschisa o actiune in instanta impotriva acestora. "Conform legii, orice manifestatie in vecinatatea aeroporturilor, deci inclusiv Henri Coanda, Baneasa este interzisa, spune ministrul Transporturilor. "Masura are ca scop asigurarea sigurantei circulatiei si fluiditatea acesteia, iar in zona Otopeni sunt efectuate lucrari importante la pasaje de trecere", a adaugat acesta. Firmele care sunt obligate sa utilizeze DN 1 pot obtine gratuit autorizatiile necesare de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite