VIDEO Capitala, admirată din autobuz decapotabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru autobuze supraetajate au pornit, începând de ieri, pe un nou traseu dedicat obiectivelor turistice din Bucureşti.

Pasagerii care au plătit 25 de lei pentru o călătorie de 50 de minute au văzut de la etaj, alături de ministrul Turismului, Elena Udrea, hibele şi atracţiile Capitalei.

Prima călătorie cu auto­buzul „Bucharest City Tour" a început ieri din staţia Palatul Parlamentului, de unde au urcat reprezentanţii proiectului, ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, şi directorul RATB, Adrian Criţ.

Îmbrăcată lejer, ministrul Udrea a sărit prima în autobuz şi, „cu bani de la consilieri", ­şi-a cumpărat conştiincioasă o cartelă de călătorii. „Este valabilă 24 de ore şi puteţi face turul de câte ori vreţi", a ­sfătuit-o casieriţa din autobuz. Udrea a urcat apoi la etaj, întrucât de la parter geamurile erau acoperite cu autocolante care înfăţişau brandul de ţară.

Udrea, ghidul Bucureştiului

Autobuzele nu au deocamdată un ghid, iar ministrul s-a oferit ieri să le explice pasagerilor traseul: „În partea stângă avem, pentru cine nu ştie, Ministerul Dezvoltării, iar în dreapta - Casa Poporului". Autobuzul porneşte apoi spre Piaţa Unirii, „banală pentru noi, dar frumoasă pentru turişti", a apreciat ministrul căutându-şi un loc cât mai bun. Imediat, din stradă au apărut primele reacţii: „Băi, nene, nici în filme nu am văzut aşa ceva", a strigat unul dintre vânzătorii ambulanţi care se plimbau printre maşini.

„Vedeţi, oamenii se miră când văd autobuzul", a remarcat ministrul, făcând din mână trecătorilor. Dintr-o dubiţă, un şofer a şi început să ţipe: „Udrea, eşti şi tu pe acolo?".

Nemulţumită de faţade, mashuri şi cabluri

Clădirile cu tencuiala căzută au stricat însă repede distracţia. „Noi am dat o lege prin care Primăria să rezolve problema faţadelor, dar vom vedea ce se va face", a comentat Elena Udrea, care a mai remarcat pânzele publicitare care acopereau unele clădiri. Aşa şi-a amintit pedelista că şi aici există o lege care le interzice, la fel şi în cazul cablurilor care brăzdează înălţimea oraşului.

„Vreau să vă spun că s-a căutat special un traseu fără cabluri, pentru că autobuzul este înalt. Avem un proiect, NetCity, pentru îngroparea acestor cabluri, dar văd că nu merge", a mai spus ministrul, concluzionând însă, în faţa camerelor de filmat, că „Bucureştiul se vede mai frumos de sus".

Traseul Elenei Udrea s-a oprit în faţa Guvernului, însă el a continuat pentru turişti până la Piaţa Presei Libere cu întoarcere în Piaţa Constituţiei.

"Închirierea celor patru autobuze pe trei luni a costat 60.000 de euro. De la anul sperăm să avem propriile noastre autobuze."
Adrian Criţ
director RATB

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite